Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS LG: Predstavenie noviniek na CES 2015

TS LG: Predstavenie noviniek na CES 2015
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Medzinárodný veľtrh CES 2015 otvoril svoje brány. Každoročne prináša širokú paletu noviniek a inovácií, ktorých hlavným účelom je uľahčiť užívateľom život, šetriť čas a samozrejme aj vynakladanú energiu. Radi by sme vám na nasledujúcich riadkoch predstavili hlavné novinky z dielne spoločnosti LG Electronics naprieč jednotlivými divíziami:

Evolúcia zakrivených telefónov pokračuje s LG G Flex2

Nový model zakriveného smartfónu - LG G Flex2 predstavila spoločnosť LG v rámci tohtoročného veľtrhu CES. Pokročilý dizajn, výkon i pohodlné používanie sú hlavnými prednosťami dlho očakávaného nástupcu minuloročného modelu LG G Flex.

G Flex2 je vybavený 64-bitovým Octa-Core procesorom, 5,5-palcovým Full HD displejom, samoopravným povrchom zadnej strany aj mnohými novými funkciami. Výrazné zakrivenie dodáva telefónu hladký a dynamický vzhľad. Vďaka ergonomickému tvaru je mikrofón bližšie ústam a tým značne eliminuje nežiaduce ruchy z okolia. Odolný P-OLED displej s rozlíšením 1080p Full HD ponúka precízny obraz s mnohými pozorovacími uhlami, detailným zobrazením a príjemný zážitok pri práci.

G Flex2 navyše prichádza ako prvý LG smartfón s podporou LTE-Advanced, ktorý zaistí ešte rýchlejšie zdieľanie dát a prehrávanie videí.

Samoopravný povrch zadnej časti telefónu bol za posledný rok vylepšený a povrch sa bežných škrabancov zbaví za 10 sekúnd pri izbovej teplote, teda až 18x rýchlejšie, než tomu bolo u modelu G Flex.

• Laserové automatické ostrenie vďaka laserovému zameriavaniu sú fotografie nielen ostrejšie, ale aj oveľa lepšie a rýchlejšie vyfotené. A to aj za zníženej viditeľnosti.
• Gesture Shot: nielen pre fanúšikov trendu selfie sa hodí gesto zatnutie päste, ktoré automaticky spustí trojsekundovú samospúšť. Gesto je rozpoznateľné zo vzdialenosti až 1,5m.
• Gesture View: fotografiu je možné skontrolovať prakticky ihneď po jej vyfotení.
• Glance View: zobrazenie kľúčových informácií ako čas, prijaté správy či zmeškané hovory jednoduchým dotykom, aj keď je displej vypnutý.
• Rýchle nabíjanie: zakrivená batéria s kapacitou 3 000 mAh sa na 50% nabije za menej ako 40 minút.

G Flex2 bude dostupný koncom januára 2015 v Kórei a následne aj v ďalších krajinách po celom svete.

Flex2

LG predstavuje rozšírený rad OLED televízorov

Sedem modelov s uhlopriečkou 55, 65 a 77 palcov predstavuje vo svojej triede úplnú špičku v autentickom zobrazení všetkých farieb vrátane čiernej. Nadväzujú na prvý 4K OLED TV na svete, ktorý LG uviedlo na trh v minulom roku.

Nový rad televízorov prichádza s technológiou WRGB (White Red Green Blue), vďaka ktorej 33 miliónov sub-pixelov produkuje perfektné ako živé farby a nekonečný kontrast. Technológia Optimized True Color nastavuje stabilitu farieb tak, aby aj pri rôznom jase boli kvalitné, prirodzené a príjemné na pohľad. Nové 4K OLED televízory od LG sú viac než 1000x rýchlejšie oproti bežným LCD televízorom vďaka ich dobe odozvy maximálne 0.001 ms. To znamená, že už nebudete mať rozmazaný obraz ani pri tej najrýchlejšej akčnej scéne či vašom obľúbenom športe.

Dizajnový televízor s perfektným zvukom
Použitý Art Slim dizajn je zárukou čo najtenších televízorov s minimalistickým vzhľadom. Priehľadný stojan evokuje, že televízor je zľahka nadnášaný vzduchom a neruší celkový dojem ani divácky zážitok. Pozornosť bola venovaná aj zadnému panelu, ktorý je hladký a bez rušivých prvkov.

Partnerstvo so spoločnosťou Harman/Kardon, expertom v oblasti audio technológií, prinieslo novému radu 4K OLED televízorov vyváženosť a hĺbku 4.2-kanálového zvuku. A vďaka Surround Systému je audio zážitok rovnako skvelý ako ten vizuálny.

Ovládanie chytrých OLED televízorov sa vďaka WebOS 2.0 stalo ešte príjemnejšie. Jednoduchý a intuitívny operačný systém ponúka pohodlné užívateľské prostredie s možnosťou nastavenia vlastného menu v Launcher Baru a výrazným zrýchlením pri bootovaní.

TV

Nové modely 4K UHD televízorov s technológiou Quantum Dot a širšou farebnou paletou

Dychberúca kvalita obrazu je v spojení so skvelým zvukom i nadčasovým dizajnom hlavným benefitom nového radu LG 4K ULTRA HD. Dôraz je kladený hlavne na vynikajúcu reprodukciu farieb z radov Colorprime, ktoré vďaka technológii Wide Color LED a Quantum Dot, prinášajú ten najrealistickejší obraz.

Obraz ako živý
Technológia Wide Color LED využíva LED panel s novým fosforovým základom, vďaka čomu je obraz ako živý a má skutočnú farebnú hĺbku. LG tiež prvýkrát predstaví technológiu Quantum Dot ktorá má o tridsať percent vyššiu farebnú škálu, pre ešte lepšiu reprodukciu farieb. Technológia funguje na základe prepojenia nanokryštálov o veľkosti dvoch až desiatich nanometrov. Kryštály s rozličnou farbou a veľkosťou sú súčasťou Quantum Dot filmu, ktorý je umiestnený pred LCD podsvietenia a umožňuje výrazne lepšiu farebnú reprodukciu aj jas obrazu.

LG IPS panely nových 4K Ultra HD televízorov s rozlíšením 3840 x 2160 majú neuveriteľne vysokú kvalitu a zároveň jemnosť obrazu a ponúkajú široké pozorovacie uhly, bez rizika výrazného zníženia diváckeho zážitku. Navyše technológia lokálneho podsvietenia True Black Control, vylepšuje nastavenie kontrastu a hĺbky farieb tak, aby bola čierna naozaj sýtou čiernou. Nová funkcia Natural Color vylepšuje reprodukciu farieb a Contrast Optimizer maximalizuje farebný kontrast a jas.
Nový koncept Ultra Slim je spoločne s dizajnom Cinema Screen dôležitým prvkom televízorov LG. Tenké rámčeky a čisté línie dotvárajú celkovo nadčasový moderný vzhľad, ktorý sa stane ozdobou každého interiéru.

Silný zvuk, silný zážitok
Päť modelov nového radu 4K Ultra HD televízorov je vybavených multikanálovým ozvučením Ultra Surround System vytvoreným v spolupráci so špičkou v oblasti audio techniky - Harman/Kardon. Bohatý a silný zvuk zaistí kvalitný zážitok a vtiahnutie diváka priamo do deja. Starostlivo navrhnuté zabudované reproduktory sú kompaktné a napriek tomu efektívne. V roku 2015 bude predstavená aj nový High-End rad UF9500, ktorý disponuje špeciálnym stojanom Auditorium, pre centralizáciu zvuku a jeho maximálny výkon.

Kvalitný dekodér a intuitívne ovládanie
Šikovný systém webOS 2.0 je teraz ešte viac užívateľsky príjemnejší. Intuitívne ovládanie, skrátenie doby bootovania až o 60% v porovnaní s modelmi 2014, konektivita s externými zariadeniami alebo vlastné nastavenia Launcher Baru sú toho presvedčivým dôkazom.

Sofistikovaný 4K Upscaler Algoritmus dokáže vylepšiť SD, HD aj Full HD obraz na porovnateľný s Ultra HD kvalitou. Zabudovaný dekóder HEVC (High Efficiency Video Codec) podporuje 30p aj 60p obsah z externých zariadení, vďaka čomu si na LG Ultra HD televízoroch užijete ten najkvalitnejší obsah.

Qdot

Intuitívny WebOS 2.0 pre inteligentné televízory

Nová platforma pre inteligentné televízory WebOS 2.0 prichádza s troma inteligentnými vlastnosťami: pripojenie, prepínanie a objavovanie, všetko jednoduché a užívateľsky priateľské. Nová verzia WebOS zníži bootovací čas o viac ako 60%, prepínanie medzi Smart TV Home Screen a Youtube dokonca o 70%, je rýchle a maximálne prehľadné.

Dizajn vytvorený na mieru pre náročných užívateľov inteligentných televízorov ponúkne ľahko ovládateľné prostredie, v ktorom sa každý ľahko zorientuje. V spolupráci s dodávateľmi ako Amazon či Netflix bude v televízoroch LG dostupný aj obsah vo 4K rozlíšení. Používatelia si môžu v My Channels vybrať svoje obľúbené televízne kanály, ktoré zobrazí priamo v Launcher Baru či prostredníctvom svojej Smart TV pohodlne surfovať na internete.

SS

Bezdrôtové počúvanie hudby má novú úroveň

LG Electronics na medzinárodnom veľtrhu CES v Las Vegas predstaví aj novú sériu Music Flow Wi-Fi series. Milovníci hudby aj filmov sa tak môžu tešiť na prvé Wi-Fi reproduktory na batérie (model H4 portable / NP8350), pokročilé Wi-Fi sound bary (modely HS7 / LAS750M a HS9 / LAS950M) a streamovací 3D Blu-ray prehrávač (model BP550 ). Všetky zariadenia budú kompatibilné s operačnými systémami Android aj iOS.

Všetky tieto produkty môžu byť používané samostatne alebo prepojené pomocou Advanced Wireless Network a Dual Band Wi-Fi (2.4 / 5 GHz). Streamovanie skrz Music Flow Wi-Fi nepreruší ani prichádzajúci hovor. Z hudobných knižníc sú užívateľom k dispozícii Spotify, Deezer, Napster a TuneIin.

Funkciu auto Music Play ocenia predovšetkým tí, ktorí si chcú užiť maximum hudby, bez toho aby museli myslieť na pripojenie a odpojenie svojho zariadenia k LG Music Flow. Smartfón sa automaticky pripojí k Wi-Fi reproduktorom pri priblížení na 30 cm a menej. Hudba zo slúchadiel sa tak automaticky spustí napríklad v obývacej izbe, akonáhle vojdete. Funkcia Homechat™ umožňuje nielen posielanie správ vďaka chytrej aplikácii Line, ale aj posielanie príkazov, ktoré spustia napríklad hudbu k večeru alebo ju za hodinu vypne.

HS7

Nové monitory pre hráčov i profesionálov

Štvorica nových monitorov od LG je určená všetkým, ktorí trávia dlhé hodiny pri počítači a či už pre prácu či pre zábavu potrebujú verné zobrazenie, široké zorné pole, skvelú grafiku či rôznorodé možnosti nastavenia.

Ultraširoký monitor od LG (model 34UM67) je vybavený technológiou AMD FreeSync, vďaka ktorej sú všetky pohyby plynulé a rýchle aj behom hry náročné na grafiku. Monitor je prispôsobený vyslovene pre potreby hráčov. Napríklad ultraširoké zorné pole prináša možnosti, ktoré bežné monitory 16:9 neponúkajú. Black Stabilizer osvetľuje tmavé scény a sýto čierne oblasti, v ktorých sa môže skrývať nepriateľ. Funkcia Dynamic Action Sync potom minimalizuje odozvu a hra sa tak odohráva naozaj v reálnom čase. Pomer strán 21:9 podporuje napríklad populárne hry ako Battlefield 4, World Of Warcraft alebo ArcheAge.

Zakrivený 34-palcový monitor (model 34UC97) s Quad HD rozlíšením (3440 x 1440) a pomerom strán 21:9 je ideálnym pre profesionálnych grafikov a fotografov. Viac priestoru ponúka viac možností, náhľadov a zobrazenie farieb vo vysokej kvalite i z mnohých uhlov pohľadu. Monitor je kompatibilný s Thunderbolt™ 2.

Širokouhlý zakrivený multi-displej (model 34UC87M) ponúka niekoľko rôznych nastavení, ktoré ocenia predovšetkým obchodníci s akciami či profesionáli z oblasti finančníctva. Monitor môže slúžiť aj ako pracovná stanica či displej simultánneho zobrazenia veľkého množstva dát.

Digital Cinema 4K monitor (model 31MU97) s rozlíšením 4096 x 2160 s viac ako 99,5 percentami Adobe Color Space je skvelým pre presnú prácu s grafikou a farbami. Z tohtoročnej ponuky LG monitorov si vyberie naozaj každý, či študenti, či burzový maklér, nové modely zodpovedajú požiadavkám každého z nich.

Monitors

Revolučné práčky a sušičky v podaní LG

Revolučná práca systémov Twin Wash™, Turbowash™ 2.0 a Turbosteam™ od LG šetria čas i energiu vynaloženú na údržbu bielizne. Nové párové modely práčok a sušičiek sa vyznačujú rýchlosťou, kvalitou aj ergonomickým dizajnom. Vďaka kompatibilite s WiFi, NFC a službou Homechat™ je pranie ešte rýchlejšie a pohodlnejšie ako kedykoľvek predtým.

Dvojité pranie
Unikátny systém Twin Wash™ (modely WD100C* a WD200C*) umožňuje pranie dvoch rôznych dávok bielizne zároveň. Prídavná mini práčka Twin Wash™ je kompatibilná so všetkými LG práčkami s predným plnením. Práčka je tak rozdelená na časť hlavnej s veľkým bubnom a malú s bubnom v spodnej časti. Prídavná mini práčka je ideálna predovšetkým pre jemné prádlo, ktoré vyžaduje osobitnú starostlivosť. Vďaka možnosti prať v oboch bubnoch zároveň je výrazne skrátená doba celkového prania. V prípade nevyužitia slúži Twin Wash™ systém ako podstavec hlavnej práčky a nezaberá tak miesto navyše.

Rýchlo a efektívne
S vylepšenou funkciou TurboWash™ 2.0 je pranie ešte rýchlejšie. Dve predné trysky striekajú koncentrovaný roztok pracieho prášku priamo na bielizeň, tryska pod bubnom potom strieka vodu pod silným tlakom tak, aby sa počas cyklu s vysokými otáčkami bielizeň rýchlo a efektívne vyčistila.

Parné a ekologické sušenie
Technológia TurboSteam™ umožňuje veľmi rýchle sušenie pomocou pary. Funkcia Steam Fresh™, ktorá slúži k oživeniu už nosenej bielizne, je až o 50% rýchlejšia, než ako tomu bolo u predchádzajúcich modelov sušičiek. TurboSteam™ bielizeň chráni pred preschnutím pomocou horúcej pary, ktorá je púšťali počas sušiaceho cyklu. Vďaka tomu je znížené riziko zrazenia či pokrčenie bielizne.

Sušička EcoHybrid™ je navrhnutá tak, aby bola vysoko úsporná, vďaka čomu patrí medzi niekoľko málo sušičiek s certifikáciou ETA (Emerging Technology Award). Technológia Heat Pump ušetrí až o 53% viac energie oproti bežným sušičkám. Systém automatického čistenia potom zaisťuje čistotu a hladký chod odparovača. Sušička EcoHybrid™ prináša skvelé výsledky aj pri nižších teplotách.

Párové spotrebiče ovládateľné smartfónom
Nové páry práčok a sušičiek sa predstaví s ergonomickým dizajnom, veľkou kapacitou a kompaktné veľkostí (modely WM9500H*A a DLGX9501V, WM9000H*A a DLGX9001V, WM000H*A a DLGX5001V). Pohodlnú prácu s práčkou umožňujú predovšetkým o 21 mm vyššie umiestnené dvierka a ich prirodzenejšie skosenie.

Pary práčok a sušičiek sú nielen rýchle, ale aj chytré. Technológia SmartThinq™ umožňuje nastavenie vlastných pracích programov, ktoré môžu byť kontrolované vďaka prepojeniu práčky alebo sušičky so smartfónom pomocou WiFi. Práčky a sušičky sú kompatibilné aj so službou HomeChat™, ktorá umožňuje zber informácií o spotrebe energií. Technológia NFC ponúka využitie pre dodatočné pracie programy či chytrú diagnostiku.

Na veľtrhu CES bude predstavený aj pár práčky (model WT7700H*) a sušičky (model DLGX7701), ktoré sa vyznačujú veľkou kapacitou: 16,1 l a 25,5 l. Nový systém horizontálneho plnenia umožňuje výrazne pohodlnejšiu manipuláciu s bielizňou, než ako je u podobne veľkých práčok zvykom. Obidva modely zahŕňajú aj technológiu TurboWash™, TurboSteam™ a 6 Motion™, ktoré výrazne skracujú ako dobu prania, tak sušenia. Systém EasyLoad ™ umožňuje otváranie dvierok dvoma spôsobmi - dole či do strany.

twinwash

Chladničky s objemom takmer tisíc litrov

Veľkokapacitné chladničky od LG s objemom 963 litrov a dvojitými door-in-door dverami ponúkajú pohodlné a chytré použitie, vhodné sú hlavne pre veľké rodiny či viacgeneračné domácnosti. Vďaka inovatívnemu spôsobu otvárania dverí je tepelná strata nižšia až o 47% oproti bežným chladničkám.

Ľahko upraviteľné košíky na potraviny umožňujú nastavenie vhodné aj pre rozmerné či netradične tvarované fľaše. Funkcia Smart Diagnosis™ ľahko a rýchlo určí prípadnú chybu a navrhne jej odstránenie svojpomocne alebo upozorní, kedy je treba zavolať technika.

Chladničky s nadčasovým dizajnom, vnútorným LED osvetlením a ďalšími šikovnými funkciami bude spoločne s ostatnými novinkami k videniu na medzinárodnom veľtrhu CES.

Doorindoor

(Zdroj: TS LG Electronics)