Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung: Bendable UHD TV s poriadne veľkou uhľopriečkou

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
9. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Moderné televízory dnes už neslúžia len na sledovanie televízneho vysielania. Vďaka technologickému pokroku a samozrejme vývojárom, sa z týchto strojov z obývačiek stali doslova multifunkčné zariadenia. A tak nechýba prístup k internetu, k rôznym aplikáciám či iné zaujímavé inovácie.

Rozvoj nastáva i v zobrazovacích schopnostiach a stretávame sa tak, čím ďalej, tým viac, so 4K rozlíšením. To si prináša aj televízor Bendable UHD z juhokórejskej dielne, ktorého rozmer je poriadnych 105 palcov.

„Je to televízor, ktorý je zakrivený, ale na druhej strane ten užívateľ si samozrejme jedným tlačidlom tento televízor môže vyrovnať,“ hovorí pán Miroslav Záhorec, AV divízia Samsung.

Nie každému musí fixne zakrivený televízor vyhovovať. Taká zakrivená čiara pri tenise, či futbale nás totiž môže trochu pomýliť. No zakrivený obraz pri sledovaní kinofilmu, to už je zážitok porovnateľný s premietaním v kine. A k podobnému zážitku prispeje aj pomer strán, ktorý si televízor prináša práve z filmového plátna.

„Pomer strán, ktorý je 21:9, čo v podstate prichádza by som povedal to čo vidíme v Imaxoch, rôznych kinách. Má všetky tie funkcie, ktoré už majú naše vlastne zakrivené alebo UHD televízory.“

K už štandardným funkciám tak patrí aj známy upscaling, teda dopočítavanie obrazových bodov vo videách s nižším rozlíšením ako je 4K, prípadne vernejšie zobrazovanie farebnej škály, či zjemňovanie šumu v pôvodnom obsahu. Nuž ide to naozaj zaujímavým smerom, rozhodne sa preto oplatí sledovať, čím ďalším nás výrobcovia dokážu prekvapiť.