Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie Marlin vám priamo počas plávania povie všetky potrebné informácie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia, ktorí to s plávaním myslia vážne zvyčajne pre sledovanie štatistík používajú športové hodinky. No pre overenie výkonu, GPS súradníc a podobne sa na hodinky musia priamo pozrieť. Spoločnosť Platysens však vyvinula zariadenie s názvom Marlin, ktoré sa nosí na plaveckej čiapke, a ktoré poskytuje dôležité dáta verbálne prostredníctvom slúchadla vedúceho zvuk cez ľudskú kosť.

Hlavná vodotesná jednotka zariadenia Marlin sa založí na popruh plaveckých okuliarov na zadnú časť hlavy a je káblom prepojená k slúchadlu, ktoré sa pri uchu tiež pripevní na popruh okuliarov. Podľa prostredia, v ktorom sa plavec nachádza, potom Marlin poskytuje používateľovi rôzne informácie.

Zariadenie Marlin dokáže syntetizovaným hlasom poskytnúť plavcom informácie, ktoré potrebujú priamo počas plávania

Pri použití v bazéne pohybové senzory udržiavajú prehľad o počte záberov plavca, medzičasy, počet preplávaných dĺžok a celkový čas strávený v bazéne. Informácia sa k plavcovi dostáva prostredníctvom syntetizovaného hlasu v slúchadle. Systém tiež môže poskytnúť rady pri tréningovom programe a poradí kedy je čas prejsť z jedného záberu do druhého.

Zariadenie Marlin nahrádza športové hodinky a skladá sa z dvoch častí prepojených káblom, ktoré sa pripevnia k popruhu plaveckých okuliarov

V režime na otvorenej vode zariadenie Marlin navyše využíva zabudované GPS pre sledovanie toho, či sa plavec drží svojho kurzu, ktorý si vopred nastaví pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie pre systémy iOS a Android. Ak sa plavec vychyľuje s nastaveného kurzu, Marlin ho na to upozorní a naviguje späť na správnu trasu.

Vstavaná lítium-polymérová batéria by mala v bežných podmienkach v bazéne vydržať až 10 hodín na jedno nabitie, alebo päť hodín pri použití GPS na otvorenej vodnej ploche.

Zariadenie Marlin prenáša verbálne dáta prostredníctvom slúchadla, ktoré vedie zvuk cez ľudskú kosť

Zariadenie Marlin je momentálne predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa bude dať získať za 80 dolárov za predpokladu, že sa projekt úspešne zafinancuje. Plánovaná maloobchodná cena je pritom 150 dolárov. K dispozícii je aj lacnejšia verzia bez zabudovaného GPS. Ak všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy by mali byť zasielané podporovateľom kampane v priebehu januára 2017.