Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

First V1sion: Kamera ukrytá v drese športovca

First V1sion: Kamera ukrytá v drese športovca
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nositeľné zariadenia sa stávajú súčasťou života mnohých aktívnych športovcov a tak nie je divu, že sa im venuje stále viac výrobcov. Prísť s niečím novým sa snažia vývojári zo spoločnosti First V1sion, ktorí skĺbili senzor merajúci tep spolu s akčnou kamerou a umiestnili ich do športového trička či dresu.

Vznikol tak nový, unikátny pohľad, priamo z hrude športovca, ktorý vďaka svojím technickým parametrom a prenosovému dosahu do 100 metrov v otvorenom priestranstve sa môže v budúcnosti stať súčasťou priamych prenosov alebo záznamov z viacerých športových podujatí.

Kamera dokáže nakrúcať v rozlíšení Full HD a jej latencia je pritom iba 2 milisekundy. Akčné zábery by si tak divák mohol vychutnať napríklad u takých športov akými je futbal, basketbal, tenis, golf, volejbal a mnohých ďalších.

First V1sion

Okrem toho je súčasťou systému aj biometrický senzor, ktorý meria srdcový tep používateľa a táto informácia sa taktiež v reálnom čase dá zakomponovať do streamovaného videa. Bude sa tak dať vidieť v akej situácii a ako reagovalo srdce sledovaného športovca.

Systém First V1sion váži len 370 gramov a testujúci športovci si ho po krátkom čase ani vôbec neuvedomovali. Momentálna verzia vydrží nakrúcať akčné zábery približne 90 minút, ale uvažuje sa prispôsobení výdrže batérie pre jednotlivé športy.

First V1sion