Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Securifi: Neberte bezpečnosť vašich domácich zariadení na ľahkú váhu

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
6. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Onedlho po masovom rozšírení zariadení do domácností, ktoré využívajú napojenie na internet, alebo jednoducho Internet vecí (IoT), prišli aj problémy s bezpečnosťou. Výrobcovia sa totižto začali predbiehať s rôznymi vlastnými riešeniami a bezpečnosť týchto zariadení podcenili.

A asi by ste nechceli, aby sa niekto nabúral na váš termostat, domácu kameru, či obyčajné garážové dvere. A aj keď prípady zneužitia boli zriedkavé, koncom roka 2016 bolo viac ako 1,5 milióna domácností napadnuté škodlivým Mirai botnetom. Zlodej si tak dokázal odsledovať zvyky v domácnosti a prípadne si počkať, kým rodina nastaví zariadenia do dovolenkového módu. A nepoteší ani možnosť sledovať vás cez vašu vlastnú bezpečnostnú kameru.

S týmto problémom sa vydala do boja firma Securifi, ktorá vyrobila router Almond 3. Tento router, nabitý bezpečnosťou proti zneužitiu, stráži bezpečnosť zariadení pred infikovaním botnetmi, ako je Mirai.

Nový router Almond 3 od spoločnosti Securifi prináša bezpečnosť pre zariadenia v Internete vecí

Je ťažké obviňovať rôzne malé startupové organizácie, že do svojich zariadení neimplementovali vyššiu bezpečnosť pretože to sa mnohokrát nedarí ani gigantom. Securifi so svojim routerom Almond 3 teda nielen pokryje váš domov kvalitným Wifi signálom, ale umožní vám aj pokojne spávať, ak ste si nie úplne istí bezpečnosťou vašich domácich zariadení.

Nový router Almond 3 od spoločnosti Securifi prináša bezpečnosť pre zariadenia v Internete vecí

Keď sa ale vrátime k samotnému routeru, tak Almond 3 okrem bezpečnosti ponúka aj iné zaujímavé vymoženosti. Napríklad dokáže spárovať rôzne druhy zariadení a tie potom môžete ovládať len cez jednu jedinú aplikáciu. Lebo Internet vecí je samozrejme prínosom pre pohodlie, ale ak máte pre každé zariadenie spúšťať inú aplikáciu, je toto pohodlie len ilúziou.

Nový router Almond 3 od spoločnosti Securifi prináša bezpečnosť pre zariadenia v Internete vecí