Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo 500: Multimediálny ovládač pre dnešné digitálne domácnosti

Lenovo 500: Multimediálny ovládač pre dnešné digitálne domácnosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rýchla, sofistikovaná evolúcia v oblasti domácej zábavy priniesla výzvu, ktorú predvídal len málokto: potrebu inovatívneho zariadenia, ktoré integruje, ovláda a nakoniec ešte z tejto zmeny vyťaží najviac.

Minuloročný prudký nárast v oblasti smart TV, pripravených na pripojenie k internetu, oficiálne prekonal oblasť štandardných TV, keď viac ako polovica vyexpedovaných TV zariadení boli smart televízory. Medzitým, raketový vzostup 4K TV podľa predpovedí niektorých analytikov povedie k tomu, že až jedna tretina amerických domácností bude mať do roku 2019 televízor 4K. Dnešný spotrebiteľ požaduje kompletný multimediálny zážitok, ktorý čo najviac využije veľkorozmerné obrazovky, vysokovýkonné počítače, interaktívne technológie a všetko, čo poskytovatelia obsahu a internetu ponúkajú.

Nedávny prieskum spoločnosti Lenovo ukázal, že takmer polovica respondentov sa aspoň na týždennej báze pripája k externému displeju. Avšak toto kumulovanie displejov, počítačov a zariadení vytvára frustrujúci problém ohľadom ich ovládania, čo často spotrebiteľov núti, aby použili iné zariadenia a využívali rôzny obsah a funkcie.

Lenovo 500 Multimedia Controller

Potiahnite a surfujte

 

Využívajúc spätnú väzbu od tých istých frustrovaných spotrebiteľov, tím z Lenovo vytvoril multimediálny ovládač Lenovo 500 Multimedia Controller, špičkovú bezdrôtovú klávesnicu a myš, ktorá perfektne sadne do vašej dlane. Tento ovládač výrazne zlepšuje nielen spôsob, ako sa domáci používatelia pripájajú k svojim počítačom, na internet a k displejom, ale tiež znovu definuje samotný pohľad na to, ako by kompaktné zariadenie s ľudským rozhraním (HID) malo vyzerať, fungovať a aké by malo byť na dotyk.

Začnime s klávesnicou multimediálneho ovládača Lenovo 500 Multimedia Controller. Celý jej povrch funguje ako kapacitný multidotykový touchpad s podporou gest pre Windows 10 - čo znamená, že používatelia na nej môžu písať ako na štandardnej klávesnici alebo len kĺzať prstami po povrchu ako pri touchpade.

Lenovo 500 Multimedia Controller

Už nemusíte nemotorne držať ovládač, kým si prehodíte ruku, aby ste dočiahli na klávesy alebo touchpad. Ovládač Lenovo 500 Multimedia Controller je navrhnutý pre vaše palce, aby dočiahli na klávesy na klávesnici a zároveň mohli ovládať touchpad - všetko jedným hmatom. Jeho osobitý dizajn pre používateľov znamená, že môžu pracovať potiahnutím, gestami a klikaním, ktoré sú spájané s ovládaním menu, surfovaním a otváraním aplikácií. Avšak môžu tiež používať palce, aby rýchlo odoslali správu rodine a priateľom, zadávali heslá a mnoho ďalších úkonov.

Prísne používateľské testovanie skorších konceptov ovládača sa odrazilo v dizajnových prvkoch, medzi ktoré patrí vhodne zaoblená hrana pre jednoduché zdvihnutie z rovnej plochy (napr. z konferenčného stola), žiadne ostré hrany, aby sa pohodlne držal a klávesy, na ktoré jednoducho dosiahnete oboma palcami.

Navrhnutý pre kapitánske sedadlo

 

Nezabúdajme, že mnohé domáce kiná zaberajú celé miestnosti a nielen jeden kút obývačky - to znamená, že medzi obecenstvom s ovládačom a displejom môže byť dosť veľká vzdialenosť. A aj keď v domácnosti domáce kino nie je, pripojené displeje sa zvyčajne nachádzajú na jednej strane veľkého, otvoreného priestoru, aké sú dnes stále viac obľúbené.

Výsledok? Tam, kde štandardný dosah na 10m (32,8stôp) bežných bezdrôtových diaľkových ovládačov nestačí, ovládač Lenovo 500 Multimedia Controller ponúka bezdrôtový dosah až 20m (65,6 stôp).

Mali by sme dodať, že používatelia si dokonca môžu svoj elegantný a ľahký - 141g (0,31 libry) ovládač Lenovo 500 Multimedia Controller vziať aj do práce a používať ho pri prezentáciách na veľkých či dokonca duálnych obrazovkách.

Lenovo 500 Multimedia Controller

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)