Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG vstupuje do sveta robotov vo veľkom štýle!

LG vstupuje do sveta robotov vo veľkom štýle!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na výstave CES 2017 sa juhokórejský výrobca LG vytiahol hneď s niekoľkými robotmi, ktorí by nám mali pomáhať uľahčiť životné situácie nielen v domácnostiach, ale aj napríklad na takých rozľahlých letiskách či v hoteloch.

Tak ako robotické vysávače sa dnes starajú o poriadok v našich obydliach, o prerastený trávnik pred domom sa zase môže postarať robotický záhradník, teda kosačka s názvom Lawn Mowing Robot. Nielen tú, ale aj ďalšie inteligentné spotrebiče v celej domácnosti pritom vie „ošéfovať“ domáci robot LG Hub Robot.

Robotická kosačka LG Lawn Mowing Robot

Ten prichádza v podobe väčšej riadiacej jednotky, ktorá sa dá ovládať hlasom, podobne ako už notoricky známy asistent Amazon Alexa. No na rozdiel od neho kládli vývojári z LG väčší dôraz na vytvorenie osobnosti robota, ktorý má animovanú tvár a vie sa natáčať smerom k hovoriacemu používateľovi.

Hub Robot sa môže stať centrom domácnosti, nielnže odpovedá na dotazy používateľa, ale dokáže riadiť množstvo inteligentných spotrebičov

Hub Robot zvláda, okrem prehrávania hudby či vyhľadávania informácií o počasí a iných správach, manažovať a ovládať množstvo ďalších inteligentných spotrebičov od spoločnosti LG. Nemá problém predhriať trúbu, kým sa jeho majiteľ vráti z práce domov, či zapne robotický vysávač alebo robotickú kosačku, aby bolo všetko pekne upratané.

K dispozícii bude väčšia verzia robota, ktorý je centrálnou jednotkou interakcie, ale aj menšia verzia s označením Hub Robot Mini, ktorá môže byť umiestnená v iných miestnostiach v domácnosti pre hlasové ovládanie odkiaľkoľvek.

K dispozícii bude aj menšia verzia Hub Robot Mini, ktorá sa môže uložiť v inej miestnosti pre zadávanie príkazov pre centrálnu jednotku robota LG Hub

Okrem toho sa LG pochválilo aj ďalším robotom, ktorý nesie označenie Airbot a bol prezentovaný ako užitočný pomocník vo veľkých priestranstvách, ako sú letiská či hotely. Počas tlačovej konferencie sa Airbot sám predstavil, načítal si letenku a na základe získaných údajov informoval prednášajúceho o tom, kedy sa má dostaviť k bráne, aká je vzdialenosť k nej a koľko času treba na jej prekonanie. Robot taktiež môže informovať napríklad o počasí v destinácii, do ktorej sa používateľ chystá letieť.

Okrem domácich robotických pomocníkov predstavila LG aj robota Airbot, ktorý môže podávať rôzne užitočné informácie cestujúcim na letiskách