Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Panely na stenách s pohybovými senzormi oživia nudné interiéry

Panely na stenách s pohybovými senzormi oživia nudné interiéry
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Interiérové steny nebývajú zvyčajne príliš nápadité, ale to sa chystá zmeniť austrálska spoločnosť ENESS, ktorý vyvinula stenový panel emitujúci svetlo. Panel s názvom Lumes sa aktivuje pohybom človeka v jeho blízkosti a privedie tak k životu integrované LED polia, ktoré zobrazia rôzne obrázky aj pomerne zložité animácie.

Prvá reálna inštalácia stenových panelov Lumen prebehla pred niekoľkými týždňami vo vstupných priestoroch nemocnice Cabrini Pediatrics Ward v Malvene vo Viktórii. Spoločnosť ENESS na nej spolupracovala s architektmi z DesignInc a spoločne vytvorili stenu, ktorá po detekcii pohybu premieta rôzne obrazy a animácie s cieľom navodiť príjemnú atmosféru pre deti.

Spoločnosť ENESS vytvorila stenové panely Lumes so zabudovanými pohybovými senzormi, ktoré premietajú rôzne animácie ak detegujú človeka v ich blízkosti

Akonáhle niekto prejde okolo týchto panelov, Lumes spustí animácie, ako napríklad hlavy zvierat vykúkajúce z trávy, padajúce dažďové kvapky, štartujúcu raketu alebo bežca, ktorý nasleduje ľudský pohyb. Systém dokonca vie rozoznať, ak sa človek k nemu viac priblíži a reaguje na to s väčšími animáciami.

Stenové panely Lumes s pomocou LED diód vytvárajú rôzne druhy animácií

Inštalácia v nemocnici obsahuje 12 LED panelov Lumes vyrobených z drevenej dyhy a tri akrylátové panely s rozmermi 175 x 50 centimetrov. Rozmer panelov môže byť upravený podľa požiadaviek klienta. Stenové panely Lumes by sa však dali použiť aj v iných oblastiach, či už by to boli reštaurácie, hotely, alebo aj rôzne obchody a nákupné centrá.

Ak sa človek priblíži k stenovým panelom Lumes, reagujú na to väčšími animáciami

Budúce inštalácie by mali premietať animácie aj na základe zvuku a výrobca dúfa, že sa mu do nich podarí integrovať aj dotykov a tepelné senzory. Animácie môžu byť upravené alebo zmenené na diaľku prostredníctvom sprievodného softvéru. LED diódy sa dajú začleniť aj do iných povrchov, než je obloženie z drevenej dyhy.

Stenové panely Lumes sú k dispozícii na kúpu pre architektov, interiérových architektov a iných návrhárov.

Prvá úspešná inštalácia stenových panelov Lumes bola vykonaná v austrálskej nemocnici Cabrini Pediatrics Ward v Malvene vo Viktórii