Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Domáca monitorovacia kamera Creative Live! Cam IP SmartHD

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
15. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Máte doma štvornohého maznáčika a chcete vedieť viac o jeho tajnom živote? Na to nemusíte chodiť do kina, ale kino si môžete spraviť kdekoľvek, aj vo svojom mobile. Samozrejme k tomu potrebujete toho správneho prostredníka a ním by mohla byť aj kamera Creative Live! Cam IP SmartHD.

Malú nenápadnú kameru s moderným dizajnom stačí pritom umiestniť na stôl, poličku či do otvorenej vitríny. Širokouhlá kamera sníma obraz pod 110 stupňovým uhlom. Jej HD ready CMOS snímaču nič neunikne.

Spolupracuje totiž s pohybovým senzorom a navyše má aj detekciu zvuku. No a ani šero a tma nie sú kamere cudzie. V takýchto podmienkach dokáže snímať pomocou štyroch infračervených LED diód s filtrom.

Ďalšia funkcia prichádza v podobe obojsmerného zvuku. Vďaka zabudovanému mikrofónu a reproduktoru môže používateľ na diaľku zvuk z miestnosti nielen počúvať, ale zároveň ho aj posielať, čiže hovoriť cez reproduktor kamery.

Domáca monitorovacia kamera Creative Live! Cam IP SmartHD

Obraz z kamery sa dá v prvom rade zaznamenávať na micro SD kartu, pre ktorú má kamera na sebe slot. Na 32 GB médium sa pritom vtesná aj niekoľko desiatok hodín záznamu. Ak by to ale nestačilo, výrobca má k dispozícii aj doplnkovú službu, pre ukladanie videí do vzdialeného cloudu.

Okrem toho je však kamera prispôsobená aj na zabezpečený živý prenos, teda na streamovanie snímaného videa do mobilu, tabletu, či počítača. Aplikácia pre prijímanie obrazu je pritom funkčná pod operačnými systémami Android, iOS, Windows a Mac OS.

Naraz sa takto dajú sledovať až 4 kamery. Pomocou nich si môže teda používateľ spraviť malý kamerový bezpečnostný systém nielen doma, ale aj na miestach, kde chodí len občas ako sú napríklad chaty, či víkendové domy.