Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartduvet: Systém, ktorý za vás ustelie rozhádzaný paplón na posteli

Smartduvet: Systém, ktorý za vás ustelie rozhádzaný paplón na posteli
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Isto to poznáte, ranný zhon a k tomu ešte treba ustlať posteľ, no často sa stane, že človek radšej nechá paplón na posteli rozhádzaný. No existuje už aj šikovné zariadenie Smartduvet, ktoré dokáže premeniť akýkoľvek paplón na sebestačný, teda ho namiesto vás sám ustelie na posteli.

Smartduvet sa skladá zo vzduchového kompresora a mriežkovanej štruktúre, ktorá sa vkladá na hornú stranu paplóna pod povlečenie. Malé gumové klipy v rohoch pritom spolu držia paplón, mriežku Smartduvet pokope. Malá rúrka prepája mriežkovanú štruktúru so vzduchovým kompresorom. Ten po aktiváciu napumpuje do štruktúry vzduch a keď sa nafúkne, tak sa vyrovná smerom von, čo spôsobí že sa celý paplón automaticky ustelie.

Smartduvet je systém, ktorý využíva vzduchový kompresor a mriežkovanú štruktúru prepojenú s paplónom pre automatizované ustielanie

A dokonca nie je počas toho nutná ani prítomnosť používateľa. Kompresor dokáže paplón ustlať aj prostredníctvom príkazu z mobilnej aplikácie, kde sa dá nastaviť aj špecifický čas, kedy treba paplón ustlať. Treba však zobrať do úvahy, že Smartduvet síce vyrovná paplón, no jeho povlečenie môže zostať pokrčené.

Vzduchový kompresor prepojený so Smartduvet môže byť schovaný pod posteľou

Smartduvet je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde je dispozícii vo viacerých veľkostiach za finančnú podporu od 199 dolárov. V prípade, že bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy Smartduvet by mali byť zasielané podporovateľom kampane v máji 2017.

Aktivácia systému Smartduvet sa dá nastaviť prostredníctvom mobilnej aplikácie