Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google uviedol množstvo šikovných zariadení pre Smart domácnosti

Google uviedol množstvo šikovných zariadení pre Smart domácnosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google sa naozaj činila, popri predstavení dvoch nových smartfónov Pixel a Pixel XL spolu s headsetom pre virtuálnu realitu Daydream View VR sa tento technologický gigant pochválil aj aktualizovaným zariadením Chromecast pre streamovanie v rozlíšení 4K, inteligentným reproduktorom, ktorý môže konkurovať Amazon Echo a nakoniec bol predstavený aj nový smerovač (router) Google Wi-Fi.

Google Home – reproduktor s inteligentným asistentom

 

Výrobca predstavil bezdrôtový reproduktor so zabudovaným inteligentným asistentom, ktorý používateľom nielenže na požiadanie prehráva obľúbenú hudbu, ale aj informuje o počasí, dopravnej situácii a slúži aj ako informátor o nadchádzajúcich naplánovaných udalostiach či o ostatných veciach, ktoré potrebujete vedieť pre najbližších 24 hodín. Google Home by mal byť domácim strediskom previazaným na Internet vecí s integráciou so zariadeniami Samsung SmartThings, IFTTT, Philips Hue a Nest.

Google Home - Bezdrôtový reproduktor so zabudovaným inteligentným osobným asistentom

Súčasťou Google Home je aj nový Google Assistant, čo je nasledovník Google Now, ktorý prostredníctvom umelej inteligencie dokáže odpovedať na osobné otázky, ako je odporúčanie miestnych reštaurácií a podobne. Inteligentný reproduktor Google Home je k dispozícii na predobjednávku za cenu 129 dolárov, čo je o 50 dolárov menej, ako konkurenčné riešenie v podobe Amazon Echo.

Google Home - Bezdrôtový reproduktor so zabudovaným inteligentným osobným asistentom

Chromecast Ultra – streamovacie zariadenie, ktoré zvláda 4K rozlíšenie

 

Ďalší nový produkt z dielne Google je aktualizovaná verzia zariadenia Chromecast Ultra, ktorá prináša možnosť streamovania videí z internetových služieb na obrazovku televízora, pričom je toto malé zariadenie schopné zvládnuť 4K rozlíšenie, ako aj HDR zobrazovaciu technológiu.

Google Chromecast Ultra zvláda streamovanie obsahu v rozlíšení 4K a podporuje aj HDR

Podľa vyjadrenia výrobcu je nová verzia 1,8 krát rýchlejšia ako jej obľúbený predchodca. Spolupracuje s novým Google Home, cez ktorý si používateľ môže vyžiadať prehrávanie obsahu na televízore. Chromecast Ultra bude k dispozícii od budúceho mesiaca za cenu 69 dolárov.

Google Chromecast Ultra zvláda streamovanie obsahu v rozlíšení 4K a podporuje aj HDR

Google Wi-Fi – Smerovač s rodičovskou kontrolou

 

V záplave predstavených produktov od spoločnosti Google sa nachádza aj nový smerovač Google Wi-Fi, ktorý nielenže nahradí váš starší smerovač, ale dokáže úspešne eliminovať hluché miesta bezdrôtovej siete v domácnosti, ak sa zapojí viac týchto zariadení naraz. V tejto konfigurácii dokážu smerovače zabezpečiť inteligentné spravovanie prepojenia.

Google Wi-Fi prináša aj funkciu, ktorá zaujme najmä starostlivých rodičov. Smerovače majú schopnosť kontrolovať u detí prístup na internet a to dokonca z jednotlivých zariadení, ako je smartfón, tablet či notebook.

Smerovač Google Wi-Fi

Smerovač Google Wi-Fi bude k dispozícii na predobjednávku v novembri, pričom dodávka je očakávaná v decembri. Cena za jeden kus bola stanovená na 129 dolárov, balenie troch smerovačov pre pokrytie celej domácnosti bude stáť len 299 dolárov.

Smerovač Google Wi-Fi