Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

BBC bude vysielať zábery z olympijských hier v 360 stupňovom videu

BBC bude vysielať zábery z olympijských hier v 360 stupňovom videu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Televízna spoločnosť BBC oznámila, že diváci vo Veľkej Británii budú mať možnosť si pozrieť vybrané zábery z letných olympijských hier v Rio de Janeiru v pôsobivom 360 stupňovom videu. Pokrytie bude zahŕňať živý prenos a najlepšie momenty, ktoré sa budú dať sledovať prostredníctvom webového prehliadača s použitím mobilných VR headsetov pre virtuálnu realitu.

BBC zaznamená z olympijských hier Rio 2016 okolo 100 hodín prenosov v 360 stupňových videách. Použité k tomu budú štyri separátne kamery, ktoré budú šport nakrúcať z rôznych uhlov. Každý deň potom bude vysielaná jedna športová udalosť v priamom prenose a k dispozícii budú aj videá s vybranými najlepšími momentmi daného dňa na olympiáde. Súčasťou 360 stupňového prenosu bude samozrejme aj otvárací a záverečný ceremoniál.

Obsah bude k dispozícii prostredníctvom novej aplikácie BBC Sport 360, ktorá je určená pre mobilné zariadenia s operačným systémom iOS a Android. Video obsah bude sledovateľný cez Samsung Gear VR či za použitia lacných VR headsetov, ktoré pracujú s mobilnými telefónmi, ako je napríklad Google Cardboard. Obsah bude dať tiež sledovať na PC, prostredníctvom internetových stránok spoločnosti.

Televízna spoločnosť BBC sa chystá vysielať vybrané zábery z olympijských hier Rio 2016 v 360 stupňovom videu

Pre BBC je táto udalosť príležitosťou k objaveniu potenciálu 360 stupňových videí pre vysielanie športových záberov. Aj preto je spoločnosť zvedavá na spätné reakcie od divákov, aby mohli svoju technológiu prípadne upraviť a vylepšiť k všeobecnej spokojnosti.

Okrem BBC využíva olympijské hry pre predvedenie moderných technológií aj japonská televízna spoločnosť NHK, ktorá plánuje po celom Japonsku a v Brazílii vysielať 130 hodín záznamu v rozlíšení 8K na verejných priestranstvách.