Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová verzia operačného systému webOS 3.0 pre Smart TV

Nová verzia operačného systému webOS 3.0 pre Smart TV
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Electronics predstavila najnovšiu verziu operačného systému webOS 3.0 určeného pre Smart TV, ktorý bol navrhnutý tak, aby poskytoval používateľský komfort a intuitívnu navigáciu. WebOS 3.0 ďalej ponúka kľúčové funkcie osvedčené u minulých verzií a pridáva k nim ďalšie možnosti ovládania.

LG webOS 3.0 ponúka tri nové chytré funkcie, Magic Zoom, Magic Mobile Connection a vylepšený Magic Remote, ktoré posúvajú používateľský zážitok na úplne novú úroveň. Magic Zoom umožňuje používateľom zväčšiť objekty a písmená na obrazovke bez zmeny kvality obrazu.

Pomocou funkcie Magic Mobile Connection možno ľahko pripojiť smartfón k televízoru prostredníctvom aplikácie LG TV Plus a sprístupniť aplikáciu priamo na obrazovke. Inovovaný Magic Remote má pridané nové tlačidlá pre jednoduchšie a priame ovládanie set-top boxov (STB).

WebOS 3.0 bol navrhnutý s cieľom poskytnúť používateľom LG TV jednoduchým spôsobom kvalitný digitálny obsah. To dokazuje aj funkcia Channel Plus, ktorá poskytuje širokú škálu nadštandardného obsahu (OTT) v používateľsky prívetivom formáte. Channel Plus ponúka jednotný zoznam kanálov, v ktorom je kombinovaný OTT obsah s klasickými televíznymi kanálmi. To divákom umožňuje sledovať OTT obsah rovnakým spôsobom ako akékoľvek iné vysielanie.

LG, televízor, Smart TV, OS, webOS, webOS 3.0, CES 2016, používateľské rozhranie, Magic Zoom, Magic Mobile Connection, Magic Remote, Channel Plus , technológie, novinky, inovácie, technologické novinky

Channel Plus možno tiež ovládať pomocou aplikácie, ktorá priebežne zobrazuje odporúčaný program prostredníctvom widgetov. Vďaka spolupráci so spoločnosťou Xumo ponúka Channel Plus zadarmo množstvo kvalitného digitálneho obsahu z rôznych zdrojov ako napríklad Bloomberg, TIME Inc., Condé Nast Entertainment či The Wall Street Journal.

Nechýba ani prémiový obsah v podobe BuzzFeed, PopSugar alebo Mode Media a z rastúcej digitálnej a multi-kanálovéj siete (siete MCN), rovnako ako z medzinárodných programových ponúk.

LG SMART TV s webOS 3.0 ponúka celý rad nových funkcií a vylepšení pre vyššiu úroveň domácej televíznej zábavy:

Channel Advisor zhromažďuje údaje o prehliadaných dátach, často sledovaných programoch a aktualizuje informácie o nadchádzajúcom programe;

Multi-view umožňuje sledovať dva programy zároveň či napríklad jeden televízny program a film na Blue-ray;

Music Player app spustí hudbu prostredníctvom televíznych reproduktorov aj keď je TV vypnutá;

Prostredníctvom IoTV app je možné ovládať inteligentné domáce spotrebiče LG aj iných značiek, ktoré sú kompatibilné.

LG, televízor, Smart TV, OS, webOS, webOS 3.0, CES 2016, používateľské rozhranie, Magic Zoom, Magic Mobile Connection, Magic Remote, Channel Plus , technológie, novinky, inovácie, technologické novinky