Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2016: Samsung SUHD televízory stavili na technológiu Quantum dot

CES 2016: Samsung SUHD televízory stavili na technológiu Quantum dot
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung odhalila na veľtrhu CES 2016 rad nových SUHD TV pre rok 2016, ktoré ponúkajú skvelú kvalitu obrazu vďaka novému displeju Quantum dot. Svetovú premiéru zažíva tiež zakrivený dizajn televízora, ktorý je nápadný absenciou akéhokoľvek rámu.

Z ktoréhokoľvek uhla televízor pôsobí skutočne veľkolepo a divák si prostredníctvom inteligentného menu môže jednoducho a rýchlo nájsť svoj obľúbený program či obsah. Navyše sú všetky modely vybavené technológiou IoT hub, ktorá z TV robí plnohodnotný ovládač celej inteligentnej domácnosti.

Desaťbitový displej televízorov SUHD TV radu 2016 je ako prvý na svete vyrobený úplne bez kadmia a ponúka kvalitu obrazu rovnajúcu sa skutočnosti s úžasnou jasnosťou, výnimočným kontrastom a najrealistickejšími farbami.

Nedávno realizovaný výskum ukázal, že drvivá väčšina Američanov sleduje TV pri rozsvietenom svetle (86 % vo všedné dni, 85 % cez víkend) a iba malá časť pripúšťa sledovanie TV pri úplnej tme (14 % vo všedné dni a 15 % cez víkend). SUHD TV sprostredkuje optimálny divácky zážitok v akýchkoľvek svetelných podmienkach.

Samsung, CES 2016, SUHD, televízor, 4K, KS9500, HDR, Quantum dot, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky

Všetky modely Samsung SUHD TV disponujú funkciou premium high dynamic range (HDR), ktorá svietivosťou minimálne 1 000 nitov HDR zaistí vyšší kontrast svetlých a tmavých miest na obrazovke. Nová technológia Ultra Black tiež významne znižuje odraz svetla, čo ďalej zvyšuje kvalitu obrazu s minimálnymi odleskami. Ultra Black je inšpirovaná prírodou, absorbuje prirodzené svetlo a umožňuje lepšie nočné videnie.

Štyri roky po uvedení prvého zakriveného televízora na svete prichádza Samsung s prvou zakrivenou obrazovkou bez rámu. Model KS9500 SUHD TV dokáže divákov úplne pohltiť. Rám zvyčajne ohraničuje obraz, dej, alebo obsah obrazovky. Aby bol výsledný dojem jedinečný, zbavili dizajnéri telo televízorov všetkých nepotrebných prvkov vrátane rušivých skrutiek na zadnej stene.

Vďaka operačnému systému Tizen ponúkajú nové Smart TV Samsung užívateľom jednoduchý prístup k obľúbenému obsahu, službám, hrám, informáciám o programoch a filmoch.

Samsung, CES 2016, SUHD, televízor, 4K, KS9500, HDR, Quantum dot, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky

Samsung tiež predstavil elegantne zakrivený Ultra HD Blu-ray prehrávač, model UBD-K8500, ktorý je HDR kompatibilný, ponúka štyrikrát vyššie rozlíšenie a 64-krát detailnejšie farby než konvenčný Blu-ray prehrávač. V predaji bude v Spojených štátoch od marca.

V spojení s novým Quantum dot displejom televízora Samsung SUHD prináša UHD Blu-ray prehrávač obraz doteraz nevídanej kvality. Model UBD-K8500 navyše disponuje technológiou upscaling, ktorá zdokonaľuje kvalitu obrazu zo štandardných Blu-ray diskov a DVD a je možné v ňom prehrať aj klasické CD.