Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Inteligentný televízor LG 40UB800V ULTRA HD

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
19. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mať v dnešnej dobe televízor s uhlopriečkou vo veľkosti niekoľkých desiatok palcov je dnes už takmer štandardom. A pomaly sa k tomu pridáva aj 4K rozlíšenie. I preto stojí za pozornosť televízor LG 40UB800V, ktorý toto všetko v sebe spája. A navyše je aj SMART, takže po našom celkom inteligentný.

Jeho elegantný dizajn s tenkým chrómovým rámom obrazovky zapadne do každého interiéru. Pre pohodlné umiestnenie na televíznu skrinku, prípadne policu, je televízor posadený na minimalistických chrómových nožičkách. Hlavnou dominantou je však veľkorysá 40“ palcová obrazovka s dostatočne veľkou sledovacou plochou. Je navrhnutá tak, aby čo najviac evokovala kinoplátno.

Keďže budúcnosť rozlíšenia obrazu patrí označeniu 4K, nezaostáva v tomto smere ani tento LG televízor. Signál, privádzaný do neho pritom vôbec nemusí byť v UHD rozlíšení. Technológia čipu True 4K Engine totiž dokáže previesť obraz so štandardným rozlíšením až ku kvalite ULTRA HD.

Navyše, vďaka modernému IPS panelu nezáleží, z akého smeru či uhla sa na televízor pozeráte. Pozorovací uhol je tu totiž dostatočne široký, a preto vám nič neunikne ani vtedy, ak odbiehate k nedovarenej večeri a pritom sa neustále pozeráte na obľúbený seriál. Farby zostávajú vždy sýte, žiarivé, kontrastné a čisté. Stará sa o to technológia trojitého obrazového čipu XD.

Hodnoverný zážitok zo sledovania filmu podporí Ultra realistický zvuk. Dokáže ho vylúdiť viackanálový systém reproduktorov "Sound Bar", integrovaný priamo v televízore. Systém ULTRA Surround dokáže reprodukovať zvuk tak, akoby sa šíril zo siedmich rôznych smerov a obklopí vás všade vôkol.

LG 40UB800V je inteligentný televízor s množstvom predprogramovaných funkcií a aplikácií, určených pre pobavenie rodiny. Ovládanie je pritom maximálne pohodlné, a to vďaka pridanému Magickému diaľkovému ovládaču. Funguje na podobnom princípe ako myška pri počítači. Reaguje na používateľove pohyby a kurzorom sa presúva na želané miesto. Integrované koliesko umožňuje rýchly pohyb nahor a nadol.

Ovládať ním môžete všetky funkcie i nastavenia televízora. Pre maximálne pohodlie môžete využiť aj ovládanie hlasom, ktoré vám spoľahlivo vyhľadá napríklad obľúbené piesne na Youtube bez zdĺhavého klikania. Televízor bude na vaše pokyny reagovať dokonca aj vtedy, ak mu ich zadáte jednoduchými gestami.

ULTRA HD LG 40UB800V, televízor s uhlopriečkou 100 cm a 4K rozlíšením, môže byť aj vašim spoločníkom pri filmových zážitkoch a vo chvíľach pohody.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)