Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kľúč Switch Hex T má v otočnej hlave pripravených až 6 skrutkovacích bitov

Kľúč Switch Hex T má v otočnej hlave pripravených až 6 skrutkovacích bitov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 6. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci šesťhranné kľúče s vymeniteľnými bitmi nie je až také ťažké používať, vždy sa nájde priestor na ich zlepšenie. Myslia si to aj konštruktéri z novozélandskej spoločnosti 3DM Design, pretože ich kľúč Switch Hex T je vybavený viacbitovou rotačnou hlavou pripomínajúcou kolotoč.

Kľúč Switch Hex T bol vytvorený s ohľadom na opravy bicyklov, ale samozrejme by sa dal použiť aj na množstvo iných úloh. Čierne eloxovaná rukoväť a hriadeľ zariadenia sú vyfrézované na CNC z pevného bloku hliníka 7075-T6 leteckej kvality. Jeho červeno eloxovaná otočná hlava má šesť magnetizovaných zásuviek, z ktorých každá obsahuje iný štvrťpalcový skrutkovací bit vyrobený z ocele S2. Ak si to používatelia želajú, môžu jeden alebo viac týchto bitov vymeniť za iný svoj zakúpený bit, ktorý budú s väčšou pravdepodobnosťou používať.

Kľúč s otočnou hlavou Switch Hex T.

Hlavnou myšlienkou kľúča Switch Hex T je, že namiesto toho, aby používatelia museli vyťahovať jeden bit a potom hľadať a vkladať iný, môžu jednoducho otočiť hlavu na bit, ktorý práve potrebujú. To znamená, že široká hlava nástroja by mohla mať problém s prístupom k skrutkám v stiesnených priestoroch. Z tohto dôvodu je súčasťou dodávky aj 50 mm šesťhranný nástavec, ktorý keď sa nepoužíva, je umiestnený v rukoväti nástroja.

Bez predlžovacieho nástavca meria Switch Hex T 157 × 66 × 20 milimetrov a údajne váži 129 gramov, vrátane predlžovacieho nástavca.

Kľúč s otočnou hlavou Switch Hex T.

Kľúč s otočnou hlavou Switch Hex T sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 125 NZD (približne 71 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je okolo 125 EUR. Dodávka prvých kusov by sa mala začať v priebehu augusta tohto roku.