Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Beartooh: Rádiová sieť pre komunikáciu cez smartfón aj v odľahlej divočine

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dnešné smartfóny sú šikovní pomocníci v mnohých oblastiach, no spojiť sa s niekým mimo dosah mobilnej siete alebo Wifi signálu je v podstate nemožné. Problém je to najmä v odľahlých miestach v prírode, ale aj tam, kde sa nachádza príliš veľa používateľov, napríklad v koncertných sálach alebo veľkých výstavách.

V takýchto prípadoch hľadať miesto, kde sa dostanete aspoň na chvíľu k mobilnému alebo Wifi signálu, si často vyžaduje dávku trpezlivosti a šťastia. Tieto problémy by však mohlo odstrániť zariadenie Beartooth, ktoré vytvára vlastnú rádiovú sieť a premení váš smartfón na akúsi vysielačku s dlhým dosahom pre komunikáciu s ďalšími používateľmi Beartooth.

Beartooth je malé zariadenie, ktoré vytvorí rádiovú sieť pre komunikáciu cez pripojený smartfón

Zariadenie Beartooth má kompaktné rozmery, vďaka čomu sa pohodlne zmestí aj do zadného vrecka nohavíc. K smartfónom s operačným systémom Android alebo iOS u sa pripája prostredníctvom Bluetooth. Samozrejme, každý používateľ tejto siete musí mať vlastné zariadenie, aby všetko mohlo fungovať, tak ako má.

Beartooth sa dá využiť pre hlasovú alebo textovú komunikáciu medzi dvomi a viacerými používateľmi tohto zariadenia

Či už sa budete nachádzať na lyžovačke v horách, odrezaní od signálu v lese či na inom vzdialenom mieste, s Beartooth môže pohodlne komunikovať hlasom cez push-to-talk (ako pri vysielačkách) alebo cez textové správy. Tento vreckový vysielač pritom môže spojiť dve alebo viac osôb, ktoré sa nachádzajú v dosahu do 8 kilometrov pre hlasovú komunikáciu, alebo s v dosahu až do 16 kilometrov pre textovú komunikáciu.

Oproti vysielačkám má toto riešenie výhodu v tom, že vám aj v divočine stále zostanú pokročilé funkcie smartfónu, ako je fotoaparát, alebo off-line navigácia.

Beartooth môže prísť vhod najmä pri výpravách do odľahlých miest, kde chýba mobilný alebo Wifi signál

Zabudovaná batéria s kapacitou 3000 mAh pritom poskytne dostatok výdrže pre asi štyri dni používania s pomerom 5 / 5 / 90 (5 percent vysielania, 5 percent prijímania, 90 percent pohotovostného režimu). A ak vám náhodou v mobilnom telefóne dochádza šťava, stačí cez port USB-C zapojiť Beartooth a využiť ho ako externú nabíjačku.