Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zmeňte svoj mobil na notebook cez Mirabook

Zmeňte svoj mobil na notebook cez Mirabook
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
5. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sú aplikácie, ktoré sú lepšie, keď ich používate na mobile, ale niektoré prosto vyžadujú klávesnicu a poriadny displej. Hlavne keď musíte veľa písať, alebo nebodaj niečo kreatívne aj vytvoriť. Firma Miraxes sa ne celý problém pozrela z toho bližšieho konca a teda od všadeprítomného smartfónu.

Dnešné smartfóny majú dostatočný výkon aj pamäť, v podstate sa vo výkone niekedy vyrovnajú aj notebookom. A preto prečo tento výkon nevyužiť napojením na Mirabook? Mirabook je zariadenie ktoré je v podstate notebook, ale na svoje fungovanie potrebuje smartfón. Ten napojíte cez USB typu C, ktoré je integrované v dostatočnej dĺžke priamo v zariadení.

Zariadenie Mirabook pridá vášmu smartfónu klávesnicu a veľký displej

Po napojení už len pohodlne pracujete na veľkej klávesnici a 13,5 palcovom displeji. To, čo poteší na tomto zariadení, je aj neskutočná výdrž batérie a to až 24 hodín, a dokonca vám bude nabíjať smartfón počas celej doby zapojenia. K tomu všetkému treba prirátať aj rozšírenie vnútorného priestoru o SD kartu v Mirabooku.

Smartfón sa k zariadeniu Mirabook pripája prostredníctvom konektoru USB-C

Ak by ste však chceli, aby aplikácie a teda aj vzhľad obrazovky viac pripomínali Windows, alebo jednoducho aby bol optimalizovaný pre notebook, stačí si nainštalovať aplikáciu Continuum od Windowsu alebo Andromium pre Androidové zariadenia. Vďaka týmto aplikáciám získate klasické office služby, ale prácu s aplikáciami, ako by ste ich mali priamo na PC.

Zariadenie Mirabook je vyrobené z kvalitných materiálov

Keď sa teda znova pozrieme na výhody tohto riešenia, tak za určite hovorí veľmi nízka hmotnosť, ktorá je pod jeden kilogram. Bezpečnosť, pretože bez smartfónu je zariadenie „prázdne“. Plus výdrž, ktorá pokryje aj najdlhšie služobné cesty. A teda ak by vám 13,5 palcový displej nestačil, stále môžete cez HDMI konektor napojiť väčšiu obrazovku.