Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo P2: Smartfón s dlhou výdržou batérie, ktorý môže slúžiť aj ako nabíjačka

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
23. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pomerne známy smartfón z dielne čínskeho Lenova s označením P1 má svojho nástupcu. Je to ako inak P2jka. Už pri prvom pohľade na údaje o kapacite batérie, teda 5100 mAh je zrejmé, že ide o zariadenie určené pre tých, ktorí sa nezastavia po celý deň a sú aktívni v práci i osobnom živote.

Toľko energie je však možné využiť aj pre iné zariadenia, keďže vďaka funkcii OTG sa môže z telefónu stať praktická nabíjačka. Samotný telefón pritom ani nemusí spotrebovať veľa energie, keďže má na tele tlačidlo pre úsporný režim, ktorý optimalizuje chod zariadenia a predĺži životnosť batérie.

Tlačidlo je celkom dobre zapracované do elegantného dizajnu, ktorý reprezentujú predovšetkým oblé tvary. Svojou ergonómiou si smartfón nájde pohodlné miesto v ruke používateľa. Práve toho by malo potešiť aj to, že má k dispozícii hlavný 13 megapixlový a 5 megapixlový selfie fotoaparát.

Smartfón Lenovo P2

Vďaka 32 GB úložisku s možnosťou rozšírenia o 128 GB pomocou microSD karty už pritom nebudete musieť triediť najlepšie zábery. Na svoje si prídu aj tí, ktorí sa nevedia zaobísť bez Dual nanoSIM technológie a potrebujú byť teda zastihnuteľní naraz na dvoch telefónnych číslach. Pre väčšiu bezpečnosť vybavil výrobca telefón aj čítačkou odtlačkov prstov na prednej strane v tlačidle pod displejom.

Lenovo sa popri hardvéri zahralo aj so softvérom telefónu. Zaujímavou inováciou pri nadstavbe Androidu 6.0 je, že jednoduchým kliknutím do ľavého dolného rohu zasuniete softvérové ovládacie tlačidlá a plocha 5,5 palcového Full HD AMOLED displeja sa zväčší pre zobrazovanie obsahu. Rozhodne má teda nové Lenovo P2 čím zaujať po technologickej stránke, ale aj po tej dizajnovej. No a práve to sa snažia ešte podčiarknuť aj dve farby, a to sivá Graphite a zlatá Champagne.