Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Virtuálna realita Google Daydream pre smartfóny bude dostupná už o týždeň

Virtuálna realita Google Daydream pre smartfóny bude dostupná už o týždeň
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google naplánovala vydanie svojho zariadenia Daydream VR pre zobrazenie virtuálnej reality cez smartfóny už na 10. november. Vylepšená verzia zariadenia z pôvodnej kartónovej štruktúry je vyrobená z mäkkého mikrovlákna a dodávaná bude spolu s ovládačom. Daydream VR sa dá predobjednať cez Google Store.

Na rozdiel od konkurenčného Samsung Gear VR je headset Google Daydream VR vyrobený z mäkkého mikrovlákna, ktoré je údajne ľahšie a pohodlnejšie ako alternatíva od Samsungu, ktorá je z tvrdeného plastu. Súčasťou zariadenia je i diaľkový ovládač s gyroskopom, ktorý by mal používateľom ponúknuť intuitívny a prirodzený spôsob ovládania v prostredí virtuálnej reality.

Headset Google Daydream VR

Pre používateľom Google Daydream VR čaká množstvo obsahu, či už sú to pripravované VR aplikácie od Hulu, YouTube a The Wall Street Journal, alebo sú to tisíce televíznych programov a filmov prostredníctvom služby Google Play Movies. Samozrejme sa myslelo aj na hráčov, pre ktorých sa chystá množstvo herných VR titulov, ako je Danger Goat, Need for Speed: No Limits VR, MLB Home Run Derby a ďalšie.

Headset Google Daydream VR

Spočiatku bude nový headset Google Daydream VR limitovaný len pre použitie so smartfónmi Google Pixel a Pixel XL, no niekoľko ďalších výrobcov, vrátane HTC, LG , Xiaomi a Huawei, prisľúbilo uvoľnenie kompatibilných smartfónov v blízkej budúcnosti. Vopred objednané zariadenie Daydream VR bude k dispozícii len v bridlicovo šedej farbe, no v nasledujúcich mesiacoch plánuje Google pridať aj farebné varianty v snehovo bielej a karmínovo červenej farbe.

Headset Google Daydream VR bude dostupný od 10. novembra cez Google Store a u vybraných predajcov v USA, Kanade, Veľkej Británii, Nemecku a Austrálii. Cena je priaznivá, napríklad v Nemecku je to 69 Eur.

Headset Google Daydream VR