Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kryt Fuze chce smartfónom iPhone 7 vrátiť späť 3,5 mm audio konektor

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple sa rozhodla z nových smartfónov iPhone 7 a iPhone 7 Plus odstrániť 3,5 milimetrový audio konektor Jack. Používatelia tak musia buď kúpiť nové slúchadlá alebo použiť pribalený adaptér. Aj preto sa niektoré firmy rozhodli využiť túto situáciu a zarobiť si prostredníctvom rôznych možností, ako vrátiť konektor Jack späť.

To je aj prípad spoločnosti Actual Innovation, ktorá predstavila kryt na smartfón s názvom Fuze. Ten je v súčasnosti vo vývoji, no prináša naspäť audio konektor Jack a poskytuje ako bonus aj predĺženie životnosti batérie. Kým nový iPhone 7 prináša v balení adaptér Lightning-3,5mm Jack, kryt Fuze poskytne vlastne to isté, ale lepšie ukryté v ochrannom tele. Po vložení smartfónu iPhone 7 alebo iPhone 7 Plus do obalu stačí len pripojiť slúchadlá a môžete začať počúvať svoju obľúbenú hudbu.

Ochranný kryt Fuze pre smartfóny Apple iPhone 7 a iPhone 7 Plus prináša späť 3,5 mm Jack audio konektor

Kryt Fuze tiež ponúka ďalšie výhody oproti iným ochranným krytom pre iPhone. Má v sebe zabudovanú batériu s kapacitou buď 2400 mAh alebo 3600 mAh. To by v druhom prípade mohlo, podľa vyjadrenia výrobcu, predĺžiť výdrž batérie až dvojnásobne. Kryt Fuze je vyrobený z rovnakých materiálov, aké používa pre svoje smartfóny spoločnosť Apple a navyše poskytuje smartfónu určitú úroveň ochrany pred poškodením. To všetko len pridaním 5 milimetrov hrúbky a zvýšením váhy o 25 gramov k rozmerom a hmotnosti iPhone 7.

Detail zabudovaného 3,5 mm audio konektoru v kryte Fuze pre iPhone 7 a iPhone 7 Plus

Spoločnosť Actual Innovation momentálne hľadá finančné prostriedky pre spustenie sériovej výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo. Hoci do skončenia kampane zostáva ešte viac ako mesiac, už teraz sa podarilo od podporovateľov vyzbierať viac ako 66 000 dolárov, pričom požadovaná suma bola 50 000 dolárov. Kryt Fuze je k dispozícii za finančnú podporu od 69 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy krytov Fuze by mali byť zasielané podporovateľom kampane v decembri 2016.

Kryt Fuze má v sebe zabudovaná aj batériu s kapacitou 2400 mAh alebo 3600 mAh