Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moto X Force: Smartfón s až neuveriteľne odolným displejom voči nárazom

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
15. 4. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Asi sa aj vám stalo, že sa váš mobilný telefón neudržal na uzde a vykĺzol z ruky. Tieto náhodné pády končia vo väčšie prípadov nešťastne, zvlášť pre mobil, a potom aj pre jeho majiteľa. Lenovo sa však rozhodlo pri svojej modelovej rade Moto hranice odolnosti posunúť. A vyzerá to tak, že sa im to podarilo.

Moto X Force, alebo inak povedané telefón odolný voči pádom. Poviete si, že také tu už boli, no v tomto prípade je však odolný najmä displej. Áno dobre počujete, najcitlivejšia časť mobilu. Tak v prvom rade je za tým technológia ShatterShield, vďaka ktorej pozostáva takmer 5 a pol palcový displej až z 5tich vrstiev. Dve z nich sú ochranné, potom je tam dotyková vrstva, displej a hliníkový obal.

Tajomstvo je aj v tom, že hlavná P-OLED vrstva je flexibilná a teda aj vďaka nej vydrží displej naozaj poriadne nárazy. Vrchná časť sa síce môže poškriabať, ale práve na nej je špeciálna vrstva, ktorú stačí len odlepiť a znova nahradiť. A k displeju možno ešte informácia, že jeho rozlíšenie už prekonalo Full HD, keďže je to Quad HD.

Zaujímavý dizajn, ktorý má prispieť k lepšiemu držaniu v ruke a teda menej častému vypadávaniu mobilu z ruky, získal smartfón aj na svojej zadnej strane. No a za zmienku stoja aj jeho pomerne silné parametre. Tak napríklad 8 jadrový procesor Snapdragon s 3 GB operačnej pamäte. Aj vnútorného úložného priestoru je dosť, no ak by nestačil, smartfón podporuje micro SD karty do kapacity až 2 TB.

A čo hlavný fotoaparát? Aj pri ňom sa vývojárom darilo. Má 21 megapixelov a popri fotografiách robí aj 4K videá. No a rovnako zaujme aj selfie kamera, so svojimi 5timi megapixelmi. Jedným slovom zaujímavý moderný 4G telefón s nano povrchovou úpravou voči vode, ktorá jeho odolnosť voči pádom ešte podčiarkuje.