Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Krátky prehľad zaujímavých zariadení z medzinárodnej výstavy MWC 2016 – 2. časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 3. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pomaličky sa nám prebúdza príroda, zima sa končí a nastupuje jar, postupne sa začne otepľovať a to znamená, že je čas pripraviť si bicykle. No a práve pre nich existuje jedno zaujímavé zariadenie, ktoré dokáže zvýšiť bezpečnosť a ešte aj pomôže s navigáciou.

Športových nadšencov ako aj profesionálov by mohli zaujať nové zariadenia od Garminu. Vďaka novinke Varia Vision už nemusia cyklisti pozerať na cyklo-počítač, či smartfón, ale inteligentné funkcie sa im zobrazia priamo na ich okuliaroch. Varia Vision totiž funguje ako nadstavba na okuliare, ktorá pomocou malého displeja dostáva do spodnej časti pohľadu používateľa obraz s potrebnými údajmi. Zobrazujú sa štatistiky výkonu cyklistu, ako aj jednoduché navigačné pokyny. Varia Vision dokáže vibráciou upozorniť aj na prichádzajúce hovory, textové správy a iné notifikácie.

Vívoactive HR – to je fitnes náramok, ktorý však skôr pripomína inteligentné hodinky. Dominuje mu dobre čitateľný farebný displej, s nastaviteľnými vzormi ciferníkov a s možnosťou inštalácie rôznych aplikácií a widgetov. Vívoactive HR poskytne jednoduché, ako aj detailné informácie o množstve športových činností. Fitnes náramok Vívofit 3 je zasa určený skôr pre rekreačných športovcov a automaticky dokáže určiť vykonávanú aktivitu. Je vodotesný a jeho batéria vydrží až rok. Náramku nebudú chýbať ani rozličné prevedenia remienkov.

Nástupcami obľúbených smartfónov strednej triedy od Alcatelu sú nové modely Idol 4S a Idol 4. Prvý spomenutý disponuje 5,5 palcovým 2K displejom, 16 megapixelovým fotoaparátom a je poháňaný výkonným procesorom spolu s 3 GB operačnej pamäte RAM. Jeho menší brat Idol 4 má 5,2 palcový Full HD displej, 13 megapixelový fotoaparát. Oba smartfóny sú vyrobené v kombinácii kovu a skla a podporujú LTE sieť.

HTC si do Barcelony prinieslo komplexný systém UA Healthbox. Ten obsahuje fitnes náramok UA Band, kompaktný merač tepovej frekvencie UA Heart Rate a inteligentnú váhu UA Scale s podporou Wifi. Všetky zariadenia sú prepojené pomocou aplikácie, ktorá poskytne informácie pre zlepšenie kondície a zdravia používateľa.

Okrem toho boli v Španielsku predstavené aj nové smartfóny HTC Desire 530, 630 a 825, ktoré sú svojou výbavou a cenou zamerané najmä na mladších používateľov. Tých poteší najmä možnosť výberu z množstva farebných variácií zadných panelov so zaujímavým dizajnom.

Nokia bola doteraz známa predovšetkým mobilnými telefónmi. Po ich prevzatí Microsoftom sa tentoraz sústredí na vývoj inovatívnych produktov, medzi ktoré radí aj 360 stupňovú videokameru s názvom Ozo. Tá je dokonca určená pre profesionálnych filmárov. Disponuje ôsmimi 2x2K kamerovými senzormi a mikrofónmi, ktoré zachytia 360 stupňové video na integrovaný SSD disk s kapacitou 500 GB. Výkonu kamery zodpovedá i cena, ktorá začína na niekoľkých desiatkach tisícov dolárov.