Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo sa na MWC 2016 vytiahlo s celým radom nových smartfónov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 3. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mobile World Congress si určite nenechá ujsť žiaden významnejší výrobca mobilných zariadení, a preto sa aj tento rok čínske Lenovo vybralo do Barcelony s novinkami v tabletoch a notebookoch. No pozornosť návštevníkov priťahovali najmä zaujímavé smartfóny.

Smartfón Lenovo Vibe S1 Lite je mladším bratom prémiového modelu Vibe S1 a zachoval elegantné prevedenie so zaobleným zadným krytom.

„Kompromis proti našej veľkej S1tke je hlavne v prevedení, S1tka bola sklenená, toto je mix kovu a takého matného materiálu, ale nie je sklenený. Plus sú tam nejaké kompromisy vo veľkosti pamäte,“ smartfón predstavuje pán Marek Tóth, Lenovo Slovakia.

Vibe S1 Lite má päť palcový Full HD displej, je poháňaný osemjadrovým procesorom spolu s 2 GB operačnej pamäte. 16 GB vnútorné úložisko je rozšíriteľné pomocou microSD karty. Prichádza s pomerne výkonnou batériou 2700 mAh a s už istým lenováckym štandardom.

„Dual SIM, ako robíme všetky naše telefóny.“

Čínsky výrobca predviedol aj novú rodinu K5, teda smartfóny Vibe K5 a Vibe K5 Plus s 5 palcovým displejom. Líšia sa najmä rozlíšením a procesorom. Kým K5 si vystačí s HD rozlíšením, K5 Plus prichádza s Full HD a výkonnejším procesorom Snapdragon 616.

„V kombinácii s 2 GB, 16 GB storage plus microSD karta. No a celé je to urobené kovový dizajn, kovový rámik.“

Smartfóny sú vybavené 13 megapixelovým zadným fotoaparátom. No a oba spája aj nová dimenzia prehrávania zvuku, v podobe technológie Dolby Atmos.

Ďalšou veľkou rodinou, pod krídlami Lenova, ktorá neodmietla pozvanie do Barcelony, je Moto. Návštevníci si tak mali možnosť vyskúšať rôzne modely, ktoré sa líšia špecifickými funkciami. Tak napríklad Moto X Force poteší najmä tých používateľov, ktorí majú obavy z toho, že sa im môže poškodiť displej na smartfóne.

„Moto X Force má špeciálny displej, voláme to ShatterShield a tento displej je viac menej nerozbitný, skladá sa špeciálne z piatich vrstiev.“

Tajomstvo je v tom, že hlavná P-OLED vrstva je flexibilná a vďaka nej vydrží displej aj naozaj poriadne nárazy.

„Môže sa poškriabať vrchná časť, ale na vrchnej časti je špeciálna vrstva, ktorú len odlepíme a môžeme ju znova nahradiť.“

V poradí už tretia generácia smartfónu Moto G, v 5 palcovom prevedení, s HD displejom, sa okrem 13 megapixelového fotoaparátu môže pochváliť najmä svojou odolnosťou voči vode.

„IPX7 certifikácia vode odolná. Môžete ho ponoriť naozaj do vody a bude pracovať. Takže stále ideme bez problémov.“

Moto X Style, ako už názov napovedá, si zakladá najmä na svojom štýlovom dizajne.

„5,7 palcový Quad HD 2K displej. Už vidíte ten zadný kryt je typický Moto, zaoblený zadný kryt s pekným kovovým rámikom.“

Samozrejmosťou pre model je rýchle nabíjanie batérie s kapacitou 3000 mAh, ktoré má na starosti technológia QuickCharge.

„Za 15 minút viete nabiť a mať až 8 hodín hovorov tohto telefónu.“

No a posledným, ktorý sa k nám dostal, je model Moto X Play. Ten je zameraný na výdrž, a tak s batériou, s kapacitou 3630 mAh, vydrží podľa výrobcu až dva dni. Aj tu ju podporuje technológia QuickCharge.

„Moto X Play – 5,5 palcový displej Full HD, Qualcomm 615, 2GB pamäť, možnosť rozšírenia o micro SD kartu. Samozrejme má to aj povrch Nano Coating, takže má to ochranu proti nejakej vode, proti nejakému snehu, proti dažďu,“ vysvetľuje pán Marek Tóth, Lenovo Slovakia.

Rodina Moto sa teda popri ostatných smartfónoch Lenovo, pomaly rozrastá, no a práve potom ako ju výrobca vzal pod svoje krídla, dostáva svoj priestor na rozvoj. Rozhodne sa tak budeme v budúcnosti stretávať s ďalšími zaujímavými modelmi. A možno už tento rok aj priamo na Slovensku.