Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aké zaujímavé novinky má pre nás nachystané Lenovo?

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
19. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spojenie virtuálnej reality a reálneho sveta, tak to je projekt Tango, v ktorom Google spolu s Lenovom vyvíjajú mobilný telefón pracujúci s rozšírenou realitou. Aj to bol jeden z titulov výstavy CES 2016 v súvislosti s čínskym producentom. No a ten si do Las Vegas priniesol už tradične noviniek viac ako dosť.

Ten, kto sa už aspoň raz zaujímal o ultrabooky, vie určite aké slovo má v tomto segmente Lenovo X1 Carbon. Jedno z najľahších zariadení, ktorého konštrukcia je naozaj z uhlíkových vlákien. Počas tohtoročného CESu si však priniesol zopár inovácií.

„Toto je nový X1 carbon. Stále je to najľahší 14 palcový ultrabook. Má necelých 1180 gramov. Je poriadne tenký, len 16 milimetrov. Vo vnútri je 6. generácia Intel procesorov i5 alebo i7. Stále má technológiu rýchlonabíjania, kedy sa za 30 minút nabije jeho batéria až na 80 percent. Zároveň má nový slot LTE Advanced pre rýchly mobilný prenos, takže používateľ tak môže mať rýchly internet prakticky kdekoľvek,“ predstavuje zariadenie pani Sophie Sidhu, ambasádorka, Lenovo.

Zaujímavosťou popri výbave X1tky je aj to, že toto zariadenie dostalo novú rodinu. A tak k nemu do rodiny X1 pribudli aj ďalšie zariadenia.

„Toto je nová X1 Yoga, ktorá sa bude tiež viezť na popularite X1 carbon. Samozrejme si so sebou prináša všetky prvky Yogy, takže je to plne otočiteľné zariadenie v 360tich stupňoch. Ako vidíte, hneď po prevrátení sa klávesnica notebooku deaktivuje a stáva sa z neho akoby tablet. Vtedy možno používať integrované digitálne pero. No asi najzaujímavejšie je to, že ide o prvé konvertibilné zariadenie, ktoré nemá bežný, ale práve OLED displej. A ten do obrazu prináša viac jasu, farieb, či kontrastu aj pre profesionálne grafické aplikácie. Zároveň je v notebooku integrovaný aj rýchly LTE advanced SIM modul.“

V rodine X1 pritom možno nájsť aj ďalšie mobilné zariadenie. Je ním 12 palcový tablet Thinkpad X1.

„To, čo je na ňom zaujímavé je jeho modulárny dizajn. Máme niekoľko rôznych modulov, z ktorých každý sa dá pomocou klipov pripnúť k tabletu. Prvým je napríklad modul s projektorom, s ktorým dokážete zo vzdialenosti 2 metrov vytvoriť obraz v rozmere 60 palcového televízora. Ďalší modul má v sebe RealSense 3D kameru od Intelu a tá dokáže snímať nielen obraz pred ňou, ale aj jeho hĺbku, teda 3tí rozmer. No a posledným je produktívny modul, ktorým zariadeniu pridáte externú batériu s ďalšími piatimi hodinami fungovania.“

Posledným členom novej rodiny X1 je biznisový All-In-One počítač ThinkCentre X1.

„Má takmer 24 palcovú uhlopriečku a rozlíšenie FULL HD. To čo ho spája s rodinou X1 je poriadna štíhlosť. Tá je len 11 milimetrov v najtenšom bode, čo je menej ako majú niektoré notebooky.“

Keďže ide o biznis zariadenie, je jasné, že vo vnútri je výkonný procesor i7 už 6. generácie. No a trieda biznis musí mať aj vyššiu odolnosť, a tak prešiel ThinkCentre aj 8 hodinovým testom prašnosti, ktorý potvrdil jeho až 10 ročné bezproblémové fungovanie v kancelárskych prostrediach.

Aj v používateľskom segmente sa chcelo Lenovo predstaviť v inovátorskom duchu. Určite v tomto smere zaujala netradičná forma desktopového počítača IdeaCentre 610s.

„Pre tento počítač unikátny jeho kultový trojuholníkový dizajn v metalickom prevedení. To čo sme však pridali navyše je tento bezdrôtový odnímateľný projector navrchu. Má svietivosť až 220 lúmenov a dokáže vytvoriť uhlopriečku s veľkosťou do 110 palcov zo vzdialenosti necelého 2 a pol metra. A jeho rozlíšenie je HD ready, teda 720p,“ hovorí pani Sophie Sidhu, ambasádorka, Lenovo.

Celý počítač je síce malý, ale dostatočne výkonný, keďže sa do vnútra môže dostať aj štvorjadrový procesor i7 a k tomu aj poriadna grafická karta Nvidia 750Ti GeForce.

No a na záver možno spomenúť ešte informáciu o tom, že aj rodina úspešnej Yogi 900 sa rozrástla. 900vka tak dostala sestru s prívlastkom „S“.