Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Allen Band: Náramok pre monitorovanie seniorov

Allen Band: Náramok pre monitorovanie seniorov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nositeľné zariadenia sú ideálnym spoločníkom pre sledovanie našich životných funkcií a sú obľúbené najmä u športovo zameraných používateľoch, ale tieto technológie môžu byť nápomocné aj pre monitorovanie seniorov. Náramok Allen Band je práve zameraný na to, aby poskytoval upozornenia blízkym alebo opatrovateľom v prípade zdravotných problémov starších ľudí.

Allen Band je navrhnutý tak, aby boli seniori v bezpečí tým, že automaticky upozorní ich rodinu, keď potrebujú pomoc. Náramok komunikuje s cloud servermi výrobcu prostredníctvom Wifi, Bluetooth pripojeného smartfónu alebo pomocou interného mobilného pripojenia.

Zariadenie pripomína bežný fitness náramok a zobrazuje čas ako normálne hodinky. Okrem toho však zberá celý rad údajov a sleduje stav svojho nositeľa. Zhromaždené údaje sa v pravidelných intervaloch zasielajú do monitorovacieho cloudu a odtiaľ sa v prípade potreby posielajú upozornenia opatrovateľom. Allen Band môže poslať upozornenia dvom zvoleným osobám bezplatne, pridanie každej ďalšej osoby bude stáť 1 dolár mesačne.

náramok, monitorovanie, senior, starostlivosť, opatera, Allen Band, start-up, nositeľné zariadenie, Wifi, Bluetooth, SOS, GPS, cloud, server, technológie, novinky

Allen Band monitoruje frekvenciu srdca nositeľa, rozsah jeho pohybu a telesnú teplotu. Pri nezvyčajných zmenách meraní spúšťa výstrahu. Rozoznáva náhle zmeny pohybu ako potenciálne pády a sleduje GPS polohu používateľa. Výstraha sa spustí aj v prípade, že sa zastaví komunikácia s cloudovým serverom alebo ak je batéria pred vybitím. Používateľ sám môže upozorniť opatrovateľa prostredníctvom tlačidla SOS na zariadení.

Náramok je vodotesný do hĺbky troch metrov a batéria pri plnom nabití vydrží 48 hodín nepretržitej prevádzky. Magnetický dobíjací kábel uľahčuje nabíjanie pri horšej motorike používateľa a náramok môže tak zostať stále na jeho ruke.

Momentálne sa jedná o prototyp a výrobca spustil start-up kampaň na portáli Indiegogo s cieľom získať finančné prostriedky pre prenesenie myšlienky do reálnej podoby. Náramok Allen Band sa bude predávať za 399 dolárov, ale pri podpore 350 dolárov a viac, získa podporovateľ jedny z prvých vyrobených náramkov z výrobnej linky. Ak všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by mohli byť zasielané v decembri 2016.