Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Intel to chce poriadne rozbehnúť aj s nositeľnými zariadeniami

Intel to chce poriadne rozbehnúť aj s nositeľnými zariadeniami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 6. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Intel, ako jeden z najvýznamnejších výrobcov na poli výpočtovej techniky, sa nesústredí len na procesory a technológie s nimi spojené, ale svoje ambície zameriava aj na sektor nositeľných zariadení, ktorý je v dnešnej dobe na vzostupe. Posledným krokom v tejto oblasti je akvizícia kanadského výrobcu inteligentných okuliarov Recon Instruments.

Spoločnosť Recon sa venuje nositeľným zariadeniam od roku 2010, kedy debutoval s modelom lyžiarskych okuliarov, ktoré zobrazujú používateľovi informácie prostredníctvom integrovaného mikro-LCD displeja. Z posledných predstavených verzií sú napríklad aj okuliare pre menej extrémne športy s názvom Recon Jet, ktoré prinášajú konektivitu a sledujú výkon používateľa.

Intel už dávnejšie prejavil záujem o Recon, keď v roku 2013 investoval do tejto spoločnosti. Súčasnou akvizíciou si tak Intel priviedol talentovaný a skúsený tím z prostredia nositeľných zariadení, ktorý tým získa lepšiu výbavu pre rozširovanie na trhu.

Podľa vyjadrenia Intelu bude Recon aj naďalej pokračovať s výrobou a predajom zariadení pod rovnakou značkou, ale jeho tím bude tiež spolupracovať s oddelením Intelu - New Devices Group. V tomto oddelení bude Recon vyrábať nové inteligentné zariadenia pre širšie spektrum zákazníkov.

Spoločnosť Intel chce posilniť svoje postavenie v segmente nositeľných zariadení a Internetu vecí začlenením spolupráce a konceptov viacerých výrobcov. To zahŕňa ja kúpu firmy Basic, spoluprácu s Google a Tag Heuer pre inteligentné hodinky s Android systémom, či partnerstvo s módnym predajcom Opening Ceremony pre vyrobenie inteligentných náramkov pokrytých drahými kameňmi.

Intel, Recon, Recon Instruments, Basic, Google, Tag Heuer, Android, nositeľné zariadenia, inteligentné hodinky, náramok, okuliare, hodinky, Internet vecí, Opening Ceremony, akvizícia, novinky, technológie