Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Komunikujte so svojimi blízkymi v HD kvalite

Komunikujte so svojimi blízkymi v HD kvalite
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kvalita zvuku pri telefonovaní je dôležitá a závisí nielen od vášho telefónu, ale aj od kvality prenosu poskytovanej operátorom a práve od dnešného dňa vám Slovak Telekom prináša vylepšenú technológiu prenosu zvuku pri telefonovaní. Hlasové hovory tak získavajú HD kvalitu.

Výhodou novej technológie je nielen čistejší zvuk pri bežnom hovore, použitý kodek prináša aj potlačenie šumu a hluku z okolitého prostredia. Vďaka tomu je prenos zvuku zrozumiteľnejší a používatelia získajú pri komunikácii väčší pocit blízkosti.

Na to, aby používatelia mohli využívať výhody HD hlasu, musia vlastniť telefóny podporujúce hlasový kodek AMR-WB. Telekom v súčasnosti ponúka až 53 zariadení, ktoré túto technológiu podporujú. Obe zariadenia zároveň musia byť zároveň pripojené do 3G siete, ktorá je v súčasnosti dostupná pre viac ako 80 % populácie.

V úvodnej fáze bude vyššia kvalita zvuku dostupná pre používateľov v košickom a prešovskom kraji. V najbližších týždňoch bude technológia dostupná pre všetkých zákazníkov na území Slovenska pokrytom 3G sieťou.

Nová technológia bude dostupná pre všetkých zákazníkov automaticky a bez poplatku.

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)