Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zaujímavosti z MWC 2015 - 4. časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínske Lenovo si so sebou na výstavu MWC do Barcelony prinieslo smartfón, ktorý je vybavený audio technológiou Dolby Atmos. Tá by mala používateľom poskytnúť nový rozmer pri počúvaní hudby a zvukov.

Po nasadení slúchadiel sú zvuky oveľa reálnejšie a prichádzajú do uší zo všetkých strán, vrátane ozvučenia zhora. Hudba získa na hĺbke a hlasy, či zvuky, majú širší rozsah. Aj hlasitosť prehrávania rôznych typov audio nahrávok je vyrovnanejšia. Samotný smartfón A7000 má 5,5 palcový displej, ktorý je pomerne ľahko čitateľný z rôznych uhlov. Smartfón A7000 je vybavený prenosovou technológiou 4G LTE a určite sa zídu i dva sloty pre SIM karty.

Ďalší čínsky výrobca Gionee predstavil smartfón Elife S7, ktorý sa vo svojej triede, s hrúbkou len 5,5 milimetrov, radí medzi najtenšie dostupné smartfóny. Kovovému rámu dominujú paralelné linky, ktoré zvýrazňujú jeho tvar. Predná a zadná časť S-sedmičky je chránená odolnou Corning Gorilla Glass povrchovou úpravou. Smartfón funguje so systémom Android 5.0, s upraveným používateľským prostredím Amigo UI 3.0. Používateľ si môže vytvoriť i vlastné farebné schémy prostredia, a to pomocou aplikácie s príhodným názvom Chameleon. Tá dokáže cez fotoaparát vyberať unikátnu farbu z okolia, ktorú následne nastaví pre prostredie smartfónu.

Potom ako Microsoft prevzal Nokiu, rozhodol sa, že urobí poriadny vietor v tejto spoločnosti. A to sa aj stalo. Nokia tak akosi vypadáva z hry a Microsoft, už teda pod svojou vlastnou značkou, predstavil v Barcelone nové telefóny.

„Lumia 640 prichádza v dvoch verziách. V menšej, 5 palcovej a takisto vo väčšej XL verzii, s displejom 5,7 desatín palca. Tento telefón má operačný systém ako inak Windows 8.1 a samozrejme aj balík Office aplikácií vrátane Wordu či Excelu. Microsoft sa však rozhodol, že táto licencia bude prenositeľná a tak sa dá priamo z mobilného telefónu používať 365 Office aj napríklad v tablete alebo prípadne v stolnom počítači. Používateľom nebude chýbať ani kamera, tá zadná dostala 13 megapixelov a predná selfie je 5 megapixelová, čo určite poteší. Vo vnútri tohto telefónu bije srdce v podobe štvorjadrového procesora Snapdragon 410. Na záver možno už len informácia o tom, že Microsoft sa aj pri týchto telefónoch, hoci nesú jeho meno, bude chcieť držať pri nízkej cenovej úrovni, ktorú nastavila už Nokia,“ predstavuje zariadenie pán Ľubomír Straka, šéfredaktor Techpedia.SK.

Kodak je známy predovšetkým výrobou celuloidových filmov, ale aj svojimi fotoaparátmi, no táto značka už vstupuje aj na pole s mobilnými zariadeniami, a to s prvým smartfónom s označením IM5. Smartfón má jednoduché používateľské prostredie, ktoré je upravené pre rýchly dosah hlavných funkcií. V prípade potreby je k dispozícii aj softvér pre vzdialený prístup z počítača alebo tabletu. Ako sa už pri Kodaku predpokladá, fotografovanie je centrom tohto smartfónu. Predný 5 megapixelový fotoaparát je vybavený širokouhlým objektívom a zadný prináša podstatne väčšie rozlíšenie, konkrétne 13 megapixelov. Získané zábery sa môžu cez správcu snímok okamžite zobraziť, upraviť, vytlačiť či poslať na sociálne siete. Tieto nástroje sú pritom prístupné stlačením jedného tlačidla.