Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MWC: Ultra tenký tablet Sony Xperia Z4

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tablet Xperia Z4 od Sony, predstavený na MWC 2015, by mal byť so svojou hrúbkou len 6,1 milimetra, najtenším doteraz vyrobeným tabletom. Tento ultra tenký 10 palcový tablet váži len 393 gramov, vďaka čomu sa dá celý deň pohodlne prenášať a je skladný.

Už od pohľadu zaujme svojím prevedením, k čomu dopomáha aj výber materiálov, z ktorých je vyrobený. Rohy tabletu sú z nerezovej ocele a minerálneho skla. Rovnako ako predstavený smartfón M4 Aqua je tablet Z4 prachu a vode odolný, so stupňom odolnosti IP68.

10,1 palcový displej s rozlíšením až 2K zvláda aj náročné podmienky a je čitateľný aj pri priamom slnku. Používateľ tak môže sledovať obľúbené videá a fotky bez straty kvality kdekoľvek sa nachádza.

Xperia Z4 Tablet

Tablet je vybavený výkonným 64-bitovým procesorom Snapdragon 810 s ôsmimi jadrami, ktorý si poradí s 2K rozlíšením displeja aj pri náročných aplikáciách či hrách. Vnútorná kapacita úložiska tabletu je 32GB.

Hlavný fotoaparát tabletu má rozlíšenie 8 megapixelov a zvláda aj menej priaznivé svetelné podmienky. Širokouhlý predný 5,1 megapixelový fotoaparát vás udrží v zábere, či už pri video hovoroch alebo pri fotení obľúbených selfie.

Xperia Z4 Tablet

Tablet Xperia Z4 má v sebe zabudované výkonné predné stereo reproduktory, ktoré zabezpečia pohlcujúci efekt priestorového ozvučenia. Okrem toho po pripojení slúchadiel k tabletu ich Z4 identifikuje a zvolí nastavenie pre optimálny zvuk. Pre bezdrôtové počúvanie hudby je tablet vybavený kodekom LDAC, ktorý dáta prenáša efektívnejšie ako cez Bluetooth.

Aj na hráčov sa myslelo. Xperia Z4 tablet po pripojení s ovládačom PS4 Remote Play umožní používateľovi hrať obľúbené PlayStation 4 hry priamo na obrazovke tabletu prostredníctvom Wi-Fi pripojenia.

Xperia Z4 Tablet

Ani o výdrž sa netreba strachovať, vďaka 6000 mAh batérii vydrží Xperia Z4 prehrávať video až 17 hodín v kuse. Okrem toho je tablet vybavený aj funkciou STAMINA, ktorý po aktivovaní šetrí spotrebu batérie a predĺži tak jej výdrž.

Tablet Xperia Z4 by mal byť dostupný od júna 2015, vo verziách 4G LTE a Wi-Fi.

Xperia Z4 Tablet