Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MWC: Smartfón Xperia M4 Aqua

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská Sony v Barcelone predstavila smartfón strednej triedy M4 Aqua, ktorý dopĺňa veľkú rodinu zariadení z radu Xperia. Používateľ má na výber z viacerých farebných prevedení, či už je to klasická biela a čierna farba alebo aj svieža korálová a strieborná farba.

Ako už názov napovedá, nová Xperia M4 Aqua je nielen prachu ale aj vode odolná (IP65/8). A to až do hĺbky 1,5 metra počas 30 minút v sladkej vode. Mikro USB konektor nie je chránený krytom a musí sa po namočení pred dobíjaním vysušiť.

Xperia M4 Aqua

M4 Aqua váži len 136 gramov a jeho displej je chránený tvrdeným sklom. 5 palcový IPS LCD displej ponúka rozlíšenie 1280 na 720 bodov. Operačný systém Android 5.0 Lollipop je poháňaný 64-bitovým osem jadrovým procesorom Snapdragon 615 s integrovaným 4G LTE pripojením.

Vďaka dostatočne silnej batérii vydrží smartfón v prevádzke až 2 dni. Ak by aj to bolo málo, smartfón je vybavený šetriacim režimom STAMINA, ktorý optimalizuje využívanie batérie. Pri aktivovaní režimu Ultra STAMINA bude M4 Aqua využívať len základné funkcie, no batéria by mala vydržať v chode aj celý týždeň.

Xperia M4 Aqua

Zadný fotoaparát zvláda rozlíšenie 13 megapixelov a jeho inteligentný režim Superior Auto si poradí aj s fotením pri slabom alebo silnom osvetlení. Zadný 5 megapixelový fotoaparát je vhodný pre autoportréty aj vďaka šošovke so širokým uhlom záberu - 88 stupňov. Pomocou aplikácie Portrait Retouch môže používateľ svojím fotkám pridať kreatívne záverečné úpravy.

Smartfón Xperia M4 Aqua bude dostupný v 80 krajinách sveta od jari 2015.

Xperia M4 Aqua