Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čínska novinka: Xolo Q1020

Čínska novinka: Xolo Q1020
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
12. 11. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínske smartfóny poriadne tlačia na krk všetkým výrobcom – dobre, nejde o absolútne špičky, no minimálne v tej strednej triede robia pekný rozruch. Najnovšie je tu Xolo Q1020 s dreveným rámikom.

ZTE, Oppo, Xiami – to všetko sú značky, ktoré v našich končinách neboli také známe ako Samsung či Sony, no postupne sa s nimi stretávame čoraz častejšie. Teraz je tu Xolo a prináša nový model Q1020. Jeho telo tvorí kov a drevo, ktoré sa však nachádza len po obvode. Robiť by to však z neho malo prvý smartfón s ozajstným dreveným prvkom.

Veľkosť displeja, ktorý chráni sklo Corning Gorilla dosahuje 5 palcov a rozlíšenie HD. Vnútorné parametre sú však pomerne zaujímavé – nájdeme tu 4-jadrový procesor MediaTek 6582 s frekvenciou 1,3 GHz a pamäť RAM veľkosti 1 GB. Kapacita vnútornej pamäte je 8 GB, no tie sa dajú rozšíriť o mikro SD kartu. Operačný systém beží pod krídlami Android 4.4 KitKat. 

Slušným číslom disponuje rozlíšenie fotoaparátu – teda až 13 megapixelov na hlavnej zadnej kamere. Mimochodom, tento komponent pochádza z dielne Sony.

Ak by používateľov malo niečo nahovoriť na jeho kúpu – bude to snáď cena za dané špecifikácie. Vytiahne to z vrecka „len“ 150 eur.