Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Okuliare Google Glass upozornia na správy z mobilu

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
16. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Google Glass prichádzajú s novinkou, ktorá opäť odbremení od neustáleho sledovania mobilného telefónu. Tak ako v inteligentných hodinkách, už i priamo okuliaroch sa v rohu skla zobrazí oznámenie o prichádzajúcej správe spolu s menom odosielateľa.

Okuliare Google Glass stále nepatria primárne k imidžovým modelom, ktoré si kúpite len ako doplnok k svojmu oblečeniu. Sú určené tým, ktorí žijú aktívne s technológiami uľahčujúcimi život, a ktorí dokážu využiť v praxi rozšírenú realitu.

Notifikácie budú hneď k dispozícii bez toho, aby vyberanie mobilu z vrecka neustále vyrušovalo od aktuálnych činností. Na mobilnom telefóne je potrebné stiahnuť si aplikáciu, prípadne aktualizovať predchádzajúcu MyGlass software verziu a nastaviť si povolenie upozornení cez okuliare.

Zariadenie je pripojiteľné k smartfónu s operačným systémom Android a iOS prostredníctvom Bluetooth. Google Glass patria k aktívnemu i pasívnemu športu ako napríklad beh, golf, posilňovanie a iné. Vypočítajú množstvo spálených kalórií, dĺžku či čas odbehnutej trasy, navigujú ako navigácie s GPS, prípadne zaznamenajú bodový stav trafenej golfovej jamky. No nielen to, ak sú spoločníkom na zahraničných cestách, preložia vám všetky nápisy či názvy, na ktoré sa práve pozeráte, odfotia žiadané momenty bez akéhokoľvek pohybu rúk, či vyhľadajú informácie o historických pamiatkach.