Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2014: Samsung NOTE 4 v maximálnej výbave

IFA 2014: Samsung NOTE 4 v maximálnej výbave
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
3. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Samsung predstavil model NOTE 4 a ten má čo ponúknuť. Prináša si najmä kovový rám, ktorý nahradil doterajší plastový. Displej si zachoval stále rozmer 5,7 palca, no zvýšilo sa rozlíšenie na QHD (1440 na 2560 bodov). Jednou z možností pre srdce smartfónu je najsilnejší Snapdragon 805 spolu s grafikou Adreno 420. Takáto výbava už naozaj nie je len na surfovanie na webe.

Note 4 ide v stopách svojich predchodcov. Určite každý prekvapil najnovším hardvérom. V Note 4 si ho pritom môže dopriať v niekoľkých verziách. Okrem procesora Snapdragon bude totiž k dispozícii aj juhokórejský variant Exynos 5433 s ôsmymi jadrami. Určite sa očakávali 3 GB pamäte RAM a úložný priestor v dvoch verziách. 32 alebo 64 gigabajtov. Všetko je to celkom dobrý základ pre Android 4.4.

 

 Ak sa ešte vrátime k displeju, tak práve na ňom budú naozaj dobre vyzerať zaznamenané snímky. Je totiž naozaj poriadne pokrytí bodmi. Na palec ich vraj vliezlo až 515. Rovnako vraj AMOLEDu narástol o 20 % farebný gamut, teda schopnosť zobraziť viac odtieňov farieb. To pomôže aj multimédiám.

 

No a multimédia tu zastupuje nielen displej, ale aj fotoaparát. Ten zadný má 16 megapixelov. Zaujímavý je však už aj predný. Ten má skoro 4 megapixely, a tak sa už hodí na celkom kvalitné "selfie" fotografie. Ani juhokórejci teda tomuto trendu neodolali.

 

Pokračuje sa aj v trende používania digitálneho pera S-Pen. To by malo byť ešte viac vylepšené, ergonomickejšie a malo by mať ešte lepšiu softvérovú podporu zo strany mobilu. Batéria si udržala svojich 3220 mAh, takže snáď sa podarilo zmenšiť spotrebu smartfónu, aby vydržala dlhšie pri živote.