Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Idol X+: Osemjadro z Číny miluje hudbu

Idol X+: Osemjadro z Číny miluje hudbu
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
20. 8. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na Slovensko zamieril z Číny výkonný smartfón Alcatel Onetouch Idol X Plus. Je to osemjadrová vlajková loď tejto značky s duálnou SIM kartou. Obsahuje päť palcový displej s full HD rozlíšením a hlavný, trinásť celých jeden megapixelový fotoaparát. Pamäť RAM vlastní priestor veľkosti dva gigabajty a úložný priestor tvorí až tridsaťdva gigabajtov. Zaujímavosťou je HiFi zvuk vďaka reproduktorom na spodnej hrane a potešia i slúchadlá JBL ako súčasť balenia.

Pred pár mesiacmi sme písali o čínskom smartfóne Alcatel Onetouch Idol X+, ktorý uzrel svetlo sveta a konečne prichádza i na náš trh. Ide o vlajkovú loď Alcatelu (TCL), ktorá vlastní duálny slot na SIM kartu. Displej má rozlíšenie full HD a jeho veľkosť je 5 palcov. Pohodlne sa tak na ňom prehliadajú fotografie, ktoré vyhotovíte fotoaparátom s rozlíšením 13,1 mpx, ktorý sa nachádza na zadnej strane. Vo vnútri nájdeme až osem jadier MediaTek s taktom 2 GHz, ktorý sa postará už nielen o hladké browsovanie, ale aj hranie náročných hier. Pamäť RAM vlastní až 2GB a kapacita úložného priestoru má k dispozícii 32GB.

Operačný systém je tu v podaní Androidu 4.2, no v priebehu jesene sa dočkáme aj jeho automatickej aktualizácie na verziu 4.4 KitKat. I napriek poriadnemu výkonu je spotreba zoptimalizovaná a batéria výkonom netrpí. Procesor zvýšil výdrž batérie tým, že znižuje vlastnú spotrebu oproti 4-jadrovému čipu pri dekódovaní full HD videa až o 18 %. Kapacita batérie sa navýšila až o pätinu a má tak 2500 mAh. Na jedno nabitie vydrží až 2 dni. A jeho cena? 326,90 €.