Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Orange: 4G pre všetkých!

Orange: 4G pre všetkých!
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
7. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Orange je tu s komerčnou prevádzkou svojej najmodernejšej mobilnej siete LTE. Ultra rýchly mobilný internet 4G siete spravil prístupným pre zákazníkov automaticky a bez ďalších poplatkov. Okrem toho získavajú odteraz automaticky ešte viac dát – a to bez zmeny ceny.

Stačí, ak má používateľ ktorýkoľvek program internetu v mobile, mobilného internetu alebo hlasový paušál. Oddnes je takto možné surfovať maximálnou teoretickou rýchlosťou pri downloade 150 Mbit/s a 50 Mbit/s pre upload. Nezáleží pritom na tom, aký program majú a tiež si za vyššie rýchlosti nemusia priplácať, či aktivovať osobitný balík.

                                   Rychlosti

4G sieť do konca roka už v 24 mestách, 3G na väčšine územia
Od dnešného dňa môžu tak klienti Orangeu využívať 4G sieť v Bratislave, Banskej Bystrici a v Košiciach, čo tvorí 15% populácie Slovenska. Do konca roka sa chystá sieť 4. generácie v 24 štyroch mestách po celom Slovensku, čo pokryje asi 30 % populácie.
Okrem 4G siete sa však Orange zameria aj na rozširovanie 3G pomocou technológii UMTS 900. Vďaka nej bude mať mobilný internet 21 Mbit/s aj vo vidieckych oblastiach a pokryje tak rýchlym internetom aj také miesta, kam 4G zatiaľ nemá dosah. Dostupnosť svojej 3G siete Orange do konca roka rozšíri už pre viac ako 90 % obyvateľov Slovenska.

Orange

Viac dát pre všetkých pre ešte vyšší komfort
Množstvo prenesených dát sa pomocou vyšších rýchlostí 4G sietí zvýšilo asi o 50 %. Používatelia totiž využívajú možnosť sledovania videa cez internet. Orange sa preto rozhodol automaticky a bezplatne zvýšiť pri väčšine dátových balíkov aj objem dát, ktoré môžu zákazníci využiť s najvyššími dostupnými rýchlosťami. Prístup k rýchlemu internetu získajú automaticky aj všetci zákazníci Ideálnych paušálov, ktorí nemajú predplatený internet v mobile – v každom paušále budú mať odteraz zahrnutých najmenej 100 MB pre občasné surfovanie či kontrolu e-mailov. Vo väčšine paušálov objem dát až zdvojnásobí.

No a rýchlejší internet môžu využívať zákazníci aj po vyčerpaní predplatených dát. Dostupnú rýchlosť všetkých internetových balíkov po vyčerpaní predplateného objemu dát Orange automaticky zdvojnásobí každému, z doterajších 64 kbit/s na 128 kbit/s.

Orange 2

Takmer 100 000 zákazníkov Orangeu môže 4G okamžite využívať
4G internet môže hneď využívať takmer 80 000 zákazníkov Orangeu (odhadovaný počet mobilných zariadení s podporou 4G v sieti Orange). Pre prístup do 4G siete Orangeu stačí vlastniť USIM kartu, ktorú máí väčšina zákazníkov a najnovšia verzia softvéru na zariadení. Ostatných asi 23 000 používateľov, ktorí majú 4G zariadenie od Orangeu, musia však počkať na aktualizáciu softvéru zariadenia. Tie sa budú postupne uvoľňovať jednotlivými dodávateľmi telefónov postupne. Dostupnosť bude oznámená klientovi vďaka notifikácii systému.