Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Do britských kín sa s Google Glass nedostanete

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
4. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Google Glass ešte nie sú vo Veľkej Británii tak dlho a už si okrem popularity získavajú i nepriateľov. Tými sú britské kiná. Podľa denníka Independent budú Google Glass zakázané v kinách po celom území Británie. A to dokonca i vtedy, keď sa žiadne filmy neprehrávajú.

Toto rozhodnutie spravila asociácia Cinema Exhibitors´ Association (CEA), čo je obchodné združenie, ktoré reprezentuje až 90% britských prevádzkovateľov kinosál. „Zákazníci budú požiadaní o to, aby do hľadísk kinosál toto zariadenie nenosili, či už film beží alebo nie,“ vraví Phil Clapp, výkonný riaditeľ CEA.

Na margo problematiky sú dva názory – áno, Google Glass, samozrejme, ponúkajú skvelú možnosť ako film buď nahrávať alebo streamovať- veď to je napokon aj jednou z ich hlavných úloh – poskytnúť ľuďom pohľad na to, čo vidí používateľ. Druhý názor je však taký, že životnosť batérie je extrémne malá, ak by majiteľ nahrával film. Tiež by sa možno ťažko ukrylo červené svetielko reprezentujúce zapnutú kameru.

Google Glass prišli do Británie pred pár dňami za cenu 1,000 libier a záujemcovia majú dokonca možnosť i vybrať si z viacerých rámov. Súčasťou kampane tu bolo dokonca i „pouličná“ show na Stable Street, kde zamestnanci a dobrovoľníci nielen odpovedali na zvedavé otázky, ale aj dávali okuliare vyskúšať.

Google Glass majú za sebou i množstvo ušľachtilých využití, ale slúžia aj na zaujímavé športové ukážky.