Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honda na CES 2017 predvedie NeuV a koncept robotického motocykla

Honda na CES 2017 predvedie NeuV a koncept robotického motocykla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začína byť trendom, že už aj automobilky uvádzajú svoje hlavné koncepty automobilov na medzinárodnom veľtrhu CES. Je to hlavne preto, že robotika a umelá inteligencia sa stáva súčasťou automobilov. A tak sa Las Vegas začiatkom budúceho roka môže stať prehliadkou inteligentných vozidiel z celého sveta.

Na výstavu dorazí aj automobilka Honda, ktorá predstaví koncept elektrického vozidla NeuV. To je propagované ako „využitie sily umelej inteligencie, robotiky a spracovania veľkých objemov dát, ktoré pretvárajú zážitky v mobilite.“ Honda na CES 2017 taktiež odhalí koncept motocykla, ktorý zrejme bude kľúčovou témou počas prezentácie, na ktorej vystúpi prezident a generálny riaditeľ Yoshiyuki Matsumoto. Zatiaľ je známe iba to, že prestaví „koncept motocykla, ktorý preukáže robotické technológie spoločnosti Honda.“

Okrem toho Honda oznámila, že sa prvýkrát na CES 2017 objaví ich „Cooperative Mobility Ecosystem“, čo je program pre spoluprácu automobilky s globálnymi značkami na trhu a nádejnými start-up projektmi.

Honda na CES 2017 predstaví koncept elektrického automatizovaného vozidla NeuV, ktoré je údajne vybavené umelou inteligenciou

Honda chce návštevníkom predviesť interaktívne a pôsobivé zážitky, ktorých cieľom je predstaviť budúci vývoj technológií v automobilovom priemysle. Od zníženia dopravných zápch až po vytváranie nových funkcií pre konektivitu v automobile, návštevníci budú mať možnosť preskúmať koncepty technológií, ktoré by mali zjednodušiť život za volantom.

Koncept automatizovaného elektrického vozidla NeuV pre mestskú dopravu obsahuje umelú inteligenciu s pracovným názvom „emotion engine“, ktorá vytvára nové príležitosti a hodnoty pre ľudské interakcie.

Tlačová konferencia automobilky Honda na CES 2017 sa uskutoční 5. januára 2017.