Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najväčší európsky startup pre zdieľanú jazdu Taxify prichádza na Slovensko

Najväčší európsky startup pre zdieľanú jazdu Taxify prichádza na Slovensko
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na Slovensku štartuje svoje pôsobenie jeden z najrýchlejšie rastúcich dopravno-technologických startupov. Populárna aplikácia Taxify, ktorá funguje na princípe spolujazdy, bude dostupná už od 2. decembra 2016 pre zákazníkov v Bratislave. Úspešný podnikateľský príbeh z Estónska etabluje na slovenskom trhu Matej Beňuška, pionier slovenského ridesharingu.

Taxify je technologická spoločnosť, ktorá sprostredkúva spolujazdu. Mobilná aplikácia spája cestujúceho s vodičom cez aplikáciu v smartfóne. Cestujúci zadá miesto vyzdvihnutia a cieľ cesty. Ide o úspešný startup pochádzajúci z Estónska, ktorý založil stále iba 23-ročný Markus Villig v roku 2013. Odvtedy je Taxify jedným z najrýchlejšie rastúcich dopravno-technologických startupov, ktorý aktuálne funguje v 15 krajinách – od Bieloruska až po Mexiko a každý mesiac štartuje v novej krajine. Bilancia za menej ako tri roky fungovania je takmer milión zákazníkov a 20 tisíc vodičov. Každomesačne pritom firma celkovo narastie o 20 až 30 %.

Najväčší európsky startup pre zdieľanú jazdu Taxify prichádza na Slovensko

„Teší nás, že prichádzame na slovenský trh. Chceme tunajším zákazníkom ponúknuť výhody, pre ktoré si Taxify zamilovali milióny zákazníkov po celom svete. Sú to napríklad vyššie zárobky pre šoférov, nižšie náklady cestujúcich, flexibilný pracovný čas a silná podpora šoférov zo strany Taxify. Skúsenosti totiž ukazujú, že Slováci vítajú trend zdieľanej ekonomiky. Veľkou výhodou je tiež fakt, že štart služby na slovenskom trhu zastrešuje práve lokálny tím s predchádzajúcimi skúsenosťami v oblasti ridesharingu,“ uviedol Markus Villig, CEO spoločnosti Taxify.

„Aktuálne sa naplno sústredíme na úspešný štart a splnenie očakávaní našich zákazníkov. Prvé ohlasy sú však výborné. Za necelé tri týždne sa nám podarilo nazbierať dostatočné množstvo vodičov, aby sme vedeli pokryť predpokladaný dopyt v Bratislave. Sme teda plne pripravení obslúžiť zákazníkov, ktorí sa chcú po meste prepravovať moderne a lacnejšie ako v prípade konkurencie,“ uviedol Matej Beňuška, ktorý zodpovedá za štart služby na Slovensku.

Najväčší európsky startup pre zdieľanú jazdu Taxify prichádza na Slovensko

Výhody pre cestujúcich, ale aj šoférov

 

Popri množstve profesionálov žiaľ na Slovensku naďalej pôsobia taxi služby, ktoré sa priživujú na nevedomosti zahraničných turistov alebo ponúkajú služby pochybnej kvality. „Taxify stavia na férovom prístupe k zákazníkom i vodičom. Výhodou pre cestujúcich sú naše progresívne ceny, ktoré nikdy nebudú vyššie ako 1,5-násobok ceny cestovného. Okrem toho si berieme menší poplatok za spojenie cestujúceho a vodiča, čím robíme cestu lacnejšou pre cestujúceho a zároveň prinášame väčší zárobok pre vodiča,“ zdôraznil Matej Beňuška a dodáva: „Veľkou výhodou práce pre Taxify je flexibilný pracovný čas, pričom finančné bonusy získava šofér aj za čas strávený online. Zárobky očakávame minimálne na úrovni 10 eur za hodinu a viac.“

Najväčší európsky startup pre zdieľanú jazdu Taxify prichádza na Slovensko

Ľudský prístup a kvalitný transfer

 

Každý vodič Taxify prechádza na úvod školiacim tréningom. V Taxify sa kladie dôraz na ochotu pracovať s ľuďmi na profesionálnej úrovni. Takisto platí, že vodič je priebežne hodnotený vlastnými zákazníkmi, čo patrí k ďalším z výhod mobilnej aplikácie. Aj prípadný problémový vodič tak bude vďaka viacnásobnej kontrole veľmi rýchlo odhalený. Auto vodiča pritom nesmie byť staršie ako 10 rokov.

Aplikácia Taxify je dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android, iOS a Windows Phone. Platba prebieha bezhotovostne, a to prostredníctvom spárovanej platobnej karty, takže na rozdiel od väčšiny konkurencie nie je potrebné nosiť so sebou hotovosť.

Viac informácií sa dozviete na stránke www.taxify.eu alebo na Facebook stránke https://www.facebook.com/TaxifySlovakia/.

Najväčší európsky startup pre zdieľanú jazdu Taxify prichádza na Slovensko

(Zdroj: Tlačová správa Taxify)