Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacia cyklistická prilba, ktorá sa zmestí aj do dámskej kabelky

Skladacia cyklistická prilba, ktorá sa zmestí aj do dámskej kabelky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektorý ľudia odmietajú nosenie cyklistických prílb, napriek ich preukázateľnej zvýšenej ochrane, s tvrdením, že zaberajú príliš veľa miesta v taške či kabelke. Výhovorky tohto typu však neobstoja voči novej cyklistickej prilbe Feld, ktorá je navrhnutá tak, aby sa dala jednoducho sklopiť ako harmonika, keď sa nepoužíva. Zaberá vraj až o dve tretiny menej miesta.

Ako väčšina dnešných cyklistických prílb má aj Fend pevný vonkajší plášť vyrobený z ABS plastu, zatiaľ čo jeho vnútro je vyrobené z nárazu absorbujúceho expandovaného polypropylénu a o pohodlné nosenie sa postará plyšové obloženie vnútra. Rebrová konštrukcia prilby Feld je vzájomne prepojená nylónovými popruhmi fixovanými kovovými zložkami.

Cyklistická prilba Fend má špeciálnu rámovú konštrukciu, ktorá umožní jej poskladanie na kompaktnú veľkosť pre prenášanie v taške či kabelke

Patentovaný spojovací systém poskytne spoľahlivé prepojenie rebrovej konštrukcie tak, aby používatelia nemuseli mať obavy z toho, že by sa prilba náhodne snažila poskladať, zatiaľ čo ju nosia na hlave, alebo pod vplyvom nárazu. Podľa vyjadrenia výrobcu je nový skladacia cyklistická prilba Fend navrhnutá tak, aby spĺňala európske EN 1078 a americké CPSC bezpečnostné normy.

Skladacia cyklistická prilba Fend je vo svojej zloženej forme až o dve tretiny menšia

Pokiaľ vás toto riešenie zaujalo, a máte sami problém s odkladaním bežnej cyklistickej prilby, môžete prilbu Fend získať prostredníctvom finančnej podpory v sume 79 dolárov počas start-up kampane na portáli Kickstarter. Predpokladaná maloobchodná cena je pritom stanovená na 120 dolárov. Pokiaľ bude kampaň úspešná a výrobcovi sa podarí rozbehnúť všetko tak, ako plánuje, prvé skladacie prilby Fend by mohli byť dostupné pre podporovateľov kampane v priebehu mája 2017.

Skladacia cyklistická prilba Fend napriek svojej tenkej konštrukcii spĺňa americké aj európske bezpečnostné normy