Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2015: DJI pridáva letové režimy rodine drónov Phantom 3

IFA 2015: DJI pridáva letové režimy rodine drónov Phantom 3
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý mesiac známy výrobca drónov DJI predstavil nový Phantom 3 Standard, ktorý doplnil rodinu drónov Phantom 3 Advanced a Phantom 3 Professional. Už v tej dobe prisľúbil kompatibilitu s radom inteligentných režimov letu, ktorú potvrdil na tlačovej konferencii na veľtrhu IFA 2015.

DJI oznámil aktualizáciu firmvéru, ktorý bude pre tieto dróny k dispozícii od 7. septembra. Aktualizácia prinesie celkovo päť inteligentných letových režimov, z ktorých budú štyry dostupné aj pre drón Inspire 1.

Režim Waypoints umožní drónu nakrúcať po predvolenej dráhe letu, kedy bude sledovať nastavené body trasy. Používateľ môže nastaviť uhol kamery a drón sa bude po trase pohybovať autonómne. Dráha letu sa dá uložiť pre opakovanie.

Režim Point of Interest stanoví drónu cieľ v okruhu, na ktorý sa má sústrediť po celú dobu letu. Používateľ si nastaví iba zaostrenie, výšku letu, vzdialenosti a rýchlosť pohybu drónu.

Režim Follow Me umožní drónu nasledovať používateľa s vysielačom alebo smartfónom s pevne stanovenej výšky a vzdialenosti. Tento jediný režim nebude dostupný pre model Inspire 1.

Režim Course Lock uzamkne letovú kontrolu vzhľadom k miestu, ku ktorému drón smeruje bez ohľadu na to, kam je nasmerovaná jeho kamera.

Posledný režim Home Lock je podobný ako, predchádzajúci, ale letová kontrola sa zameriava na pozíciu používateľa.

Okrem toho DJI oznámil aktualizáciu firmvéru, ktorý zvýši maximálne rozlíšenie videa u modelu Phantom 3 Advanced z 1080p / 60 fps na 2704x1520p pri 30-tich snímkach za sekundu.