Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Maglev prekonal v Japonsku dva rýchlostné rekordy

Maglev prekonal v Japonsku dva rýchlostné rekordy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vysokorýchlostný vlak Maglev patriaci centrálnej japonskej železničnej spoločnosti sa po svojej testovacej dráhe preháňal tak rýchlo, že sa mu nakoniec podarilo prekonať až dva rýchlostné rekordy to v priebehu piatich dní.

Na testovacej dráhe Yamanashi, ktorá sa nachádza v úpätí hory Fuji západne od Tokia, sa Maglevu podarilo zlomiť magickú hranicu 600 km / h a dosiahol najvyššiú rýchlosť 603 km / h. Pôvodný rýchlostný rekord bol doteraz 590 km / h a bol vytvorený len päť dní dozadu od tohto nového.

Pri tejto rýchlosti prekonal Maglev úsek dlhý 1,8 kilometra za 10,8 sekúnd. Na testovacej dráhe Yamanashi, ktorá je funkčná už 18 rokov, sa doteraz vykonali skúšobné jazdy v dĺžke viac ako 1,2 milióna kilometrov.

Central Japan Railway Company - Maglev

Systém vlakov Maglev sa testuje tak, aby bol pripravený do ostrej prevádzky, ktorá by sa mala spustiť v roku 2027. Vlaky by tak rýchlo prepravovali svojich cestujúcich medzi Tokiom a Nagoyou. Pracovníci železničnej spoločnosti tak majú ešte dostatok času a určite sa ešte dočkáme nejakého toho nového rekordu.