Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Volvo: Life Paint zvýrazní cyklistov v noci

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Volvo je známe svojím prístupom k bezpečnosti u svojich vozidiel, kde sa snaží prichádzať s novými technológiami, ktoré zvyšujú ochranu vodiča, spolujazdcov a dokonca aj chodcov či cyklistov. Ich najnovší počin je zameraný práve na ochranu cyklistov, ktorí bývajú v noci často zle viditeľný na cestách.

V spolupráci s britskou reklamnou agentúrou Grey a so švédskym projektom Albedo100 prichádza Volvo s technológiou žiariacej farby v spreji s názvom Life Paint. Použitá farba je transparentná a počas dňa nie je viditeľná. No v noci pôsobí ako reflexná ochrana, ktorá svieti bielou prenikavou farbou, keď sa dostane pod žiaru reflektorov automobilov.

Life Paint

Life Paint sa môže aplikovať na rôzne plochy bicykla, prípadne na celý jeho povrch. Sprej sa taktiež dá nanášať na časti oblečenia, pričom by nemalo dôjsť k žiadnemu badateľnému rozdielu v pocite materiálu. Po aplikácii vydrží sprej v noci svietiť približne jeden týždeň.

Jeho použitie je zamerané prevažne na cyklistov, ktorí môžu zviditeľniť svoj bicykel či ochrannú prilbu, no vďaka vlastnostiam by sa mohol Life Paint využívať aj u chodcov na ich časti oblečenia, topánky, tašky či detské kočíky alebo aj vôdzky pre psov.

Life Paint

Life Paint je súčasťou bezpečnostnej kampane spoločnosti Volvo, ktorá sľubuje, že do roku 2020 nebude žiadna osoba vážne zranená alebo zabitá automobilom Volvo. V rámci toho za spreje Life Paint budú zadarmo rozdávať v šiestich cyklistických obchodoch v Anglicku. V prípade, že bude tento výrobok dobre prijatý používateľmi, plánuje ho Volvo sprístupniť aj medzinárodne.

Life Paint