Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zabudnite na kliniky krásy – revolúciou je domáce dermatologické štúdio ukryté v pleťovej maske

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
29. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už aj aplikácia pleťových masiek v domácom prostredí môže byť ovplyvnená technologickým pokrokom. MAPO je maska vyvinutá tímom dermatológov a výskumníkov a predstavuje revolúciu v domácej personalizovanej starostlivosti o pleť.

Medzi obľúbené spôsoby starostlivosti o pleť a hydratáciu pokožky patria návštevy kliník krásy. Pomocou profesionálnych prístrojov tam dokážu analyzovať potreby pleti a následne ponúknuť optimálne, no väčšinou finančne i časovo náročné riešenia. V horšom prípade dámy podľahnú reklamám a kupujú si zaručene spoľahlivé krémy a masky určené práve pre ich pleť, a napriek tomu nemajú pocit zdravej a žiarivej pokožky.

Ako teda odhadnúť, čo vaša pleť potrebuje, ktoré zložky jej v danom ročnom období chýbajú a ktorých má naopak prebytok?

MAPO, Wired Beauty, maska na tvár, pleťová maska, hydratačná pleťová maska, hydratácia, pleť, starostlivosť o pleť, wearable, zdravie, beautytech, beauty technológie

Kozmetická spoločnosti Wired Beauty totiž vyvinula revolučnú pleťovú masku MAPO, ktorá dokáže z vašej pleti za 1 minútu vyčítať najmä mieru jej hydratácie a následne poskytnúť odporúčania pre lepšiu starostlivosť.

Patentovaná technológia je ukrytá na prvý pohľad v jednoduchej pleťovej maske, ktorú stačí iba priložiť na tvár. Technológia senzorov rozmiestených pod maskou prečíta potreby pokožky, analyzuje a následne prepošle informácie do aplikácie v mobilnom zariadení. Podľa vyhodnotených údajov systém vydá zrozumiteľné odporúčania, na ktorých miestach je vaša pleť suchá, alebo príliš premastená, či má optimálne množstvo vody a podobne. Okrem odporúčaní analyzuje a porovnáva získané dáta v dlhodobom kontexte.

MAPO, Wired Beauty, maska na tvár, pleťová maska, hydratačná pleťová maska, hydratácia, pleť, starostlivosť o pleť, wearable, zdravie, beautytech, beauty technológie

Vedci prepojili celosvetovo najrozšírenejšie meranie hydratácie pokožky pomocou corneometra s novou generáciou biosenzorov a elektronickou vrstvou so senzormi na zhromažďovanie dát. Toto tvorí vnútro masky, ktorá je tak vo svojej podstate wearable zariadenie.  Údaje do aplikácie odosiela maska pomocou Bluetooth prepojenia, pričom spotrebuje len minimum energie.

MAPO, Wired Beauty, maska na tvár, pleťová maska, hydratačná pleťová maska, hydratácia, pleť, starostlivosť o pleť, wearable, zdravie, beautytech, beauty technológieq

Ľahko použiteľná maska MAPO je praktická najmä počas zmien ročných období, pri hormonálnych zmenách, zmenách poveternostných podmienok.  Každá pleť totiž reaguje na zmeny inak, a MAPO pomôže spoznať potreby pleti práve vtedy, keď si to žiada.  

Po úspešnej start-upovej kampani by sa MAPO mala do predaja dostať koncom roka 2016.