Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná klimatizácia vás schladí počas horúcich dní, no dokáže aj o čosi viac

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Globálne teploty dosahujú nové rekordné hodnoty a preto je dôležité sa chrániť pred slnkom a teplom. Schladiť počas horúcich letných dní by vás mohla aj nová prenosná klimatizačná jednotka Zero Breeze, ktorá je okrem rotačného kompresora vybavená aj osvetlením, schopnosťou prehrávania hudby cez Bluetooth a možnosťou nabíjania mobilných zariadení zo zabudovanej batérie.

Prenosné klimatizačné jednotky sú dostupné v rôznych veľkostiach, no hoci väčšina z nich môže účinne chladiť vnútorné priestory, zdroj napájania ich zväčša obmedzuje len pre interiér. Nová klimatizačná jednotka Zero Breeze sa však môže napájať aj z voliteľnej batérie, pričom vývojárom sa podarilo udržať výrazný chladiaci výkon.

Prenosná klimatizačná jednotka Zero Breeze dokáže schladiť aj bez použitia kábla, len na batériu

Zero Breeze používa rotačnú kompresnú chladiacu technológiu spolu s „ekologicky prívetivým“ chladivom Dupont R-134a. Vzhľadom na to, že systém je uzavretý, netreba sa starať o pridávanie chladiva v priebehu času. Výkon Zero Breeze má hodnotu 1000 BTU (293 wattov) za hodinu a klimatizačná jednotka je navrhnutá pre prácu na ploche 4,6 metrov štvorcových. V uzavretých priestoroch dokáže údajne schladiť teplotu až na 7 stupňov Celzia.

Klimatizačná jednotka Zero Breeze je ľahká a kompaktná a vďaka voliteľnej batérii sa dá používať aj v prírode

Prenosná klimatizačná jednotka Zero Breeze je však zaujímavá aj tým, že môže obsahovať voliteľnú batériu s kapacitou 40 000 mAh, ktorá by pri plnom nabití mala vydržať pomáhať vychladiť okolitý priestor po dobu až piatich hodín nepretržitého používania pri strednom nastavení ventilátora (3,5 hodiny pri maximálnom výkone). Jednotka má rozmery 46,4 x 16,2 x 9,6 centimetrov a váži 4 kilogramy a dá sa tak pohodlne použiť pre vonkajšie aktivity.

Prenosná klimatizačná jednotka Zero Breeze má jednoduché ovládanie stupňov chladenia

Zero Breeze navyše ponúka zopár užitočných funkcií navyše. Obsahuje vstavaný Bluetooth reproduktor, dvojicu 5 V / 1 A nabíjacích USB portov a LED svetelný kruh okolo ventilátora. Hoci 3 W reproduktor a LED svetlo so svietivosťou 250 lúmenov nepatria medzi najvýkonnejšie, môžu eliminovať potrebu zbaliť si zvlášť takéto zariadenie. Hlučnosť samotnej klimatizačnej jednotky je pritom 48 dB, takže sa budete môcť pri nej pokojne rozprávať bez toho, aby ste kričali.

Súčasťou prenosnej klimatizačnej jednotky Zero Breeze je aj zabudovaný Bluetooth reproduktor a kruhové LED osvetlenie

Prenosná klimatizačná jednotka Zero Breeze je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa podarilo vyzbierať viac ako dvojnásobok cieľovej sumy 100 000 dolárov, pričom do skončenia kampane zostáva ešte 39 dní. Zero Breeze sa d získať podporou v sume 389 dolárov, čo je o 110 dolárov menej, ako bude plánovaná maloobchodná cena. Každá klimatizačná jednotka je dodávaná s napájacím adaptérom, výfukovým a odpadovým potrubím. Pri podpore 568 dolárov a viac je už súčasťou aj batéria s päť hodinovou výdržou.