Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HP Powerup Backpack: Batoh s poriadne veľkou zásobou záložnej energie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mobilné zariadenia sú šikovnými spoločníkmi dnešnej doby, no ich batéria má obmedzenú výdrž, ktorá klesá najmä s používaním náročnejších funkcií či aplikácií. Počas cestovania sa pre nabitie batérie dá použiť takzvaná power banka, ale stále viac sa začínajú objavovať riešenia, ktoré nabíjanie zabudovali priamo do batohov. Spoločnosť HP predstavila svoj batoh Powerup Backpack, ktorý prináša niekoľko šikovných nápadov.

Srdcom celého batohu Powerup Backpack je batéria s obrovskou kapacitou 22 400 mAh, ktorá by mala poskytnúť dostatok energie pre 10 násobné nabitie smartfónu, trojnásobné nabitie tabletu, alebo poskytne jedno plné nabitie batérie notebooku od HP. Batéria s takouto kapacitou teda poskytuje väčšie možnosti ako u podobných riešení.

Spoločnost HP predstavila batoh Powerup Backpack, ktorý v sebe ukrýva batériu s kapacitou 22 400 mAh

Ak potrebuje svoj smarfón mať nabitý ako prvý, nie je problém. Batoh ponúka funkciu uprednostnenia nabíjaného zariadenia v poradí, v akom sa majú nabíjať. Nabíjanie niekoľkých zariadení naraz v stiesnenom priestore batohu však vyvoláva otázky týkajúce sa prehrievania. Aj na to má spoločnosť HP odpoveď v podobe stavaného tepelného senzora, ktorý dohliada na teplotu v batohu. Pre zvýšenie bezpečnosti je každá priehradka odvetraná.

Obrovsk kapacita batérie v batohu HP Powerup Backpack umožňuje viacnásobné dobíjanie smartfónu či tabletu, alebo jedno plné nabitie batérie HP notebooku

Pre nabíjanie mobilných zariadení so systémom Android má batoh Powerup Backpack priamo k dispozícii dvojicu káblov microUSB. Pre nabíjanie notebooku HP slúži k tomu určený kábel. Zariadenia uložené v skladovacích priehradkách získajú potrebnú energiu z vyhradeného priestoru zabudovanej batérie, z ktorého sú dômyselne vedené všetky potrebné káble. Mobilné zariadenia so systémom iOS sa dajú nabíjať tiež, no potrebné káble nie sú súčasťou balenia.

No chýba aj samotný kábel pre nabíjanie vstavanej batérie v batohu. Používatelia potrebujú preto zapojiť napájací adaptér od notebooku HP. Výrobca si tak zabezpečil, že batoh Powerup Backpack zostáva v rodine HP.

Batoh HP Powerup Backpack ukrýva v elegantom prevedení silnú záložnú batériu

Batoh je odolný voči vode, no v prípade príliš divokého počasia je súčasťou výbavy aj plastový ochranný kryt, ktorý udrží obsah batohu v suchu. Batoh meria 160 x 33 x 55 centimetrov a váži 1,9 kilogramu. Podľa spoločnosti HP spĺňa požiadavky pre príručnú batožinu pre cestovanie lietadlom.

Batoh HP Powerup Backpack sa dá momentálne objednať cez portál Amazon, pričom dodávka je naplánovaná na 1. októbra. Cena batohu bola stanovená na 199,99 dolárov.

Batoh HP Powerup Backpack má šikovne rozlmiestnenú kabeláť, ktorá vedie zo záložnej batérie