Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pero Cronzy vám umožní písať v 16-tich miliónoch farieb

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Štvorfarebné písacie perá boli kedysi vrcholom všestrannosti, s jedným perom sme tak mohli písať buď v čiernej, modrej, zelenej alebo červenej farbe. Spoločnosť Cronzy Inc. prichádza však s moderným perom Cronzy, ktoré dokáže rozšíriť paletu na viac ako 16 miliónov farieb. Ako je to vôbec možné?

Pero Cronzy sa spája so sprievodnou aplikáciou, v ktorej si používatelia môžu namiešať a dolaiť odtieň požadovanej farby v kruhovom poli na štýl Photoshopu. Farba sa z aplikácie odošle späť do pera, ktoré ju skopíruje a namieša podľa nej atrament. No nie vždy sa dá vybrať vhodný odtieň a tak do hry vstupuje vstavaný skener na konci pera. Stačí skener priložiť k farebnému objektu, ktorého farbu chce používateľ replikovať, a peru si ju do seba načíta.

Pero Cronzy je navrhnuté tak, aby dokázalo písať vo viac ako 16 miliónoch farieb

Farby sa vytvárajú v rámci pera tak, že sa miešajú z piatich individuálnych atramentových kaziet umiestnených blízko špičky. Atramentové kazety obsahujú azúrovú, purpurovú, žltú, čiernu a bielu farbu. Vývojári v súčasnej dobe jemne dolaďujú miešací proces pomocou miniatúrneho motorčeka. Pre použitie novej farby sa musí vyčistiť hrot a podľa výrobcu stačí vraj napísať zopár riadkov, aby sa nekrížila stará farba s novo nastavenou.

Používateľ pera Cronzy si môže navoliť farbu prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie

Keď sa jedna z piatich atramentových kaziet vyčerpá, stačí ju vymeniť za novú. Tá by mala stáť okolo 2 dolárov a poskytne dostatok atramentu pre asi 500 metrov dlhé písanie. Toto číslo sa však bude meniť v závislosti na tom, ktorá z piatich farebných atramentových kaziet je pripojená, pričom biely atrament bude o niečo drahší.

Pero Cronzy si dokáže načítať akúkoľvek farbu aj prostredníctvom skenera umiestneného na jeho konci

Pero Cronzy je o niečo masívnejšie, ako bežné písacie pomôcky. Na výšku meria 170 milimetrov a jeho priemer je 13,5 milimetra. Pero váži 95 gramov, takže je tiež o niečo ťažšie ako bežné perá. Zabudovaná lítium-iónová batéria by mala poskytnúť dostatok energie pre až sedem hodinové písanie, či kreslenie.

Pero Cronzy pre miešanie farieb používa päť miniatúrnych atramentových kaziet

Momentálne je pero Cronzy súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde je k dispozícii za finančnú podporu v hodnote 139 dolárov. Balenie obsahuje pero, puzdo, päť vymeniteľným hrotov a dve sady atramentových kaziet. V prípade úspechu kampane a dodržania výrobného plánu by mali byť prvé kusy pier dodané podporovateľom kampane medzi marcom a májom 2017.