Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nafukovacia vesta XeroVest izoluje v boji o prežitie v chladných podmienkach

Nafukovacia vesta XeroVest izoluje v boji o prežitie v chladných podmienkach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje viacero ochranných vybavení pre odrážanie podchladenia a izoláciu v chladnom počasí, no spoločnosť XeroGear sa rozhodla do tejto oblasti vniesť nový vietor v podobe ochrannej vesty XeroVest. Vesta je v balení malá a ľahká a po oblečení sa nafúkne do ochrannej formy, ktorá sa pre vytvorenie spoľahlivej izolačnej bariéry spolieha na vzduchové vrecká a tepelne reflexívny dizajn.

Ochranná vesta XeroVest je koncipovaná ako nástroj na jedno použitie a v zloženej forme sa dá prenášať v batohu, odkladacej priehradke automobilu alebo kdekoľvek inde práve vďaka minimalistickým rozmerom a váhe len 57 gramov. Ak sa používateľ ocitne v príliš chladných podmienkach, ktoré môžu spôsobiť podchladenie organizmu, stačí vestu rozložiť do jej ochranného tvaru, obliecť si ju a nafúknuť cez vzduchový ventil, ktorý je integrovaný v priamo golieri. Vesta prilieha k telu a poskytuje mu oveľa lepšiu tepelnú izoláciu.

Ochranná vesta XeroVest je navrhnutá pre prežitie v chladných podmienkach

Nová vesta využíva kombináciu tepelno-reflexnej technológie a nafukovacej konštrukcie, ktorá zachytáva vzduch. Reflexné vnútro pracuje spolu s nafukovacími vzduchovými vreckami tak, aby vesta udržala správnu teplotu tela, keď je to potrebné. Podľa spoločnosti XeroGear dokáže vesta zabrániť 80 až 90 percentám sálavej tepelnej straty.

Ochranná vesta XeroVest sa jednoducho oblečie, nafúkne a môže začať izolovať telo od nebezpečného chladu

Dvojvrstvová nylonová konštrukcia poskytuje ochranu proti vetru a vlhkosti, pričom integrované otvory vo veste umožnia telu „dýchať“ tak, aby sa nepotilo a nebolo pod vestou vlhké. XeroVest má reflexívny vonkajší povrch pre radary, ktorý pomáha záchranárom ľahšie nájsť nositeľa v núdzi.

Vonkajší materiál ochrannej vesty XeroVest je reflexný pre radarový signál, čo pomáha záchranárom pri pátraní

Výhodou XeroVest je jej presné určenie, ako núdzového riešenia pre prežitie v nepriaznivých podmienkach. Vesta je ľahká a prenosná a oproti iným výrobkom, ktoré majú poskytnúť podobnú ochranu, je navyše veľmi lacná.

Spoločnosť XeroGear momentálne umiestnila svoju ochrannú vestu XeroVest na portál Kickstarter, kde sa snaží získať dostatok finančných prostriedkov pre sériovú výrobu. Cena vesny v kampani je iba 9 dolárov.

Ochranná vesta XeroVest zabráni až 90 percentám sálavej tepelnej straty