Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Obrovské digitálne steny v budove reagujú na pohyb okoloidúcich

Obrovské digitálne steny v budove reagujú na pohyb okoloidúcich
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť ESI Design sa rozhodla zaujímavým spôsobom oživiť nudné prázdne steny, okolo ktorých chodíme v budovách. Dizajnéri vybavili Terrell Pace vo Washingtone DC interaktívnymi digitálnymi displejmi, ktoré reagujú na aktivity v rámci budovy. Ich celková rozloha je pritom až 158 metrov štvorcových.

Cieľom inštalácie je podľa spoločnosti vytvorenie „pocitu spojenia naprieč spoločnými časťami domu“, kde múry pôsobia ako mediálne plátno. Displeje sú umiestnené takmer po celej výške od podlahy až po strop a sú integrované do stien vo verejných priestoroch hotela Terrell Pace na jeho prízemí.

Spoločnosť ESI Design v Terrell Pace vo Washingtone nainštalovala mediálne LED steny, ktoré reagujú na pohyb ľudí

Dizajnéri vytvorili tri sady obsahu, ktorý sa má na displejoch zobrazovať, pričom každá z nich reaguje na určité množstvo pohybu. Ten je detegovaný prostredníctvom 14 infračervených kamier, ktoré sledujú činnosť po celom zariadení. Šesť kamier sa nachádza v hlavnej hale, štyri v sekundárnej hale a po jednej v každej z chodieb.

Najväčšia mediálna stena je 24 metrov široká a 4 metre vysoká. Je dobre vidieť aj okoloidúcimi, ktorí prechádzajú popri veľkom presklenom priečelí budovy. Mediálne steny v inštalácii budovy využívajú LED displej s vysokým jasom, pričom z prednej strany je displej difúzny, aby sa zmäkčilo vyžarované svetlo.

Steny pôsobia ako mediálne plátno a zobrazujú rôzne motívy, ktoré sa menia podľa aktivity v priestore budovy

Celý systém mediálnych stien je poháňaný tromi počítačmi osadenými duálnymi grafickými kartami Nvidia Quadro M5000. Štvrtý počítač s rovnakou konfiguráciou je držaný ako rezerva, zatiaľ čo Mac Pro sa používa pre spracovanie senzorov. Dva Mac Mini ovládajú sprievodnú hudbu, ktorá je púšťaná cez reproduktory skryté v stenách a stropoch. Nad všetkým stojí kontrolný systém, ktorý dohliada na počítače, má na starosti stráženie teploty a komunikuje s osvetľovacím systémom budovy pre spúšťanie prednastavených scén obsahu.

Mediálne LED steny zachytávajú pohyb prostredníctvom infračervených kamier

Na mediálnych stenách sa premietajú tri režimy s názvom „Seasons“, „Color Play“ a „Cityscape“. Každý z nich môže byť naprogramovaný s rôznymi sekvenciami a rôznou dobou zobrazenia. Režim Seasons ukazuje životný cyklus ikonických čerešní vo Washingtone. Ak sa okolo stien pohybujú ľudia, stromy začnú kvitnúť a lietajú okolo nich motýle. Režim Color Play zobrazuje viacfarebné vzory paprskov, ktoré sa šíria po stenách a reagujú na pohyb, zatiaľ čo režim Cityscape ukazuje scény z mesta Washington, ktoré sa začnú animovať, keď okolo nich prechádzajú ľudia.

Mediálne LED steny dokážu oživiť inak nudné steny v budovách