Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahučký batoh Kuiu s rámom silnejším ako oceľ odnesie poriadnu váhu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Býva problém nájsť vhodný ľahký batoh, ktorý je pohodlný a zároveň schopný niesť naozaj ťažký náklad. Spoločnosť Kuiu však prichádza s riešením v podobe prepracovaných modelov turistických batohov Ultra a Icon, ktoré dokážu odniesť až 68 kilogramov.

Kľúčom k úspechu týchto dvoch modelov batohov je rám z uhlíkových vlákien, ktorý váži len necelých 300 gramov. V tomto prípade sa jedná o špeciálne upravený materiál uhlíkových vlákien, ktorý sa nekrúti a podľa vyjadrenia spoločnosti je doslova silnejší ako oceľ.

Batohy Kuiu sú vybavené špeciálnym rámom z uhlíkových vlákien, ktorý sa nekrúti

Rám funguje ako základ prispôsobiteľného systému, ktorý umožňuje meniť rôzne veľkosti batohu a ľahko prejsť z malého batôžka na batoh, ktorý toho odnesie poriadne veľa. Bez ohľadu na veľkosť, každý batoh je vyrobený z tkaniny 500D Cordura, ktorá je prakticky odolná proti natrhnutiu, vodotesná a má extrémne dlhú životnosť.

Začlenený závesný systém lepšie distribuuje váhu batohu cez bedrový pás. Jeho nosenie je tak pohodlnejšie aj pri veľkých váhach a tento systém eliminuje „prilepenie“ batohu na stred chrbta, takže prúdenie vzduchu je lepšie zaistené. Každý batoh má tiež vstavaný koľajnicový systém, ktorý používateľovi umožní vykonávať úpravy podľa dĺžky jeho trupu.

Batoh Kuiu Ultra 1800 má kapacitu 29,5 litra, jeho väčší brat Ultra 6000 má objem až 98 litrov

Batoh z modelového radu Ultra začína s objemom 29,5 litrov a váhou 1,8 kilogramov a siaha až do 98 litrov pri váhe 1,7 kilogramu. Modelový rad batohov Icon sa začína na 30 litroch objemu a dosahuje objem až 118 litrov, pričom si zachováva nízku váhu 2,7 kilogramu. Jeho veľkosť objemu z neho robí jeden z najväčších kapacít batohu na trhu.

Spoločnosť Kuiu údajne strávila dva roky prác na návrhu týchto nových batohov a pomáhala jej spoločnosť Rocket Composites, ktorá vytvára výrobky z uhlíkových vlákien pre letecký a automobilový priemysel. Ceny za batoh Ultra s objemom 29,5 litra sa začínajú od 349,98 dolárov.

Ľahký no silný batoh Kuiu Icon 7200 odnesie veci v objeme až 118 litrov